Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Σίτι : Τον λύγισαν απουσίες, το «θηρίο» και… μια αγκωνιά (0-1)

Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Σίτι : Τον λύγισαν απουσίες, το «θηρίο» και… μια αγκωνιά (0-1)

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, κοίταξε στα μάτια παρά τις πολλές απουσίες την πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά στο τέλος «λύγισε» και ηττήθηκε με 1-0. Αγκωνιά του Γκουντογκάν στον Ντρέγκερ, πριν το γκολ που έκρινε το παιχνίδι.

Μόνο περηφάνια γι’ αυτόν τον Ολυμπιακό. Τον «Θρύλο» που κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες.

Οι Ερυθρόλευκοι παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τους καλύτερούς τους ποδοσφαιριστές, κόντραραν στα ίσια τα αστέρια του Πεπ Γκουαρντιόλα και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά στο τέλος «λύγισαν» και ηττήθηκαν με 1-0 από την βρετανική ομάδα, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι Πειραιώτες μάλιστα έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αδικημένοι, αφού το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και έδωσε το τρίποντο στη Σίτι δεν θα έπρεπε ποτέ να μετρήσει, καθώς στην αρχή της φάσης ο Γκουντογκάν έχει χτυπήσει με τον αγκώνα του τον Ντρέγκερ.

Το VAR ωστόσο δεν υπέδειξε την παράβαση, με την Σίτι να φεύγει με το τρίποντο της νίκης από το Φάληρο και τον Ολυμπιακό να κρατάει την εμφάνιση, με την οποία απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης. Παρά τις απουσίες, κοίταξε στα μάτια τη Σίτι και θα μπορούσε να είχε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με αυτή τη νίκη η Σίτι έκανε το 4 στα 4 στον όμιλο και με 12 βαθμούς εξασφάλισε ουσιαστικά την πρώτη θέση στον όμιλο, αλλά και την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Από την άλλη, οι Πειραιώτες έμειναν στους 3 πόντους και βρίσκονται στην τρίτη θέση, πάνω από την Μαρσέιγ. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του περιμένουν να δουν τι θα συμβεί στο άλλο ματς του ομίλου ανάμεσα στη γαλλική ομάδα και την Πόρτο (22:00). Οι Πορτογάλοι να είναι στη δεύτερη θέση με 6 βαθμούς, ενώ οι Μασσαλοί είναι στην τελευταία θέση, χωρίς ακόμα να έχουν πάρει βαθμό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς λόγω των πολλών απουσιών αναγκάστηκε να αλλάξει σύστημα, παρατάσσοντας τον Ολυμπιακό με 3-4-2-1. Ο Ζοσέ Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σισέ, Σεμέδο και Μπα στην άμυνα. Οι Εμβιλά και Πέπε στα χαφ, με τους Καμαρά και Μασούρα λίγο πιο μπροστά και τους Ραφίνια και Ντρέγκερ ως αριστερό φουλ μπακ και δεξί φουλ μπακ αντίστοιχα.

Στην κορυφή της επίθεσης ως «False 9» ήταν ο Κώστας Φορτούνης. Από την άλλη, ο Πεπ Γκουαρντιόλα παρέταξε την Σίτι με όλα της τα αστέρια, δείχνοντας πόσο πολύ υπολόγιζε τον Ολυμπιακό, παρά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα των Πειραιωτών.

Συγκεκριμένα, ο Καταλανός προπονητής παρέταξε τους Σίτιζενς με τους: Έντερσον, Κανσέλο, Μεντί, Ντίας, Στόουνς, Ρόντρι, Γκιντογκάν, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ και Ζεσούς.

Η εικόνα του αγώνα:

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε δυνατά από την αρχή και εκμεταλλεύομενη το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε αγωνιστεί ξανά με το 3-4-2-1 πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Πειραιώτες. Ο Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο, είχε προετοιμάσει πολύ καλά τους ποδοσφαιριστές του για την αποψινή μάχη και οι Ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Ζοσέ Σα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεζαν, με τους γηπεδούχους να απομακρύνουν τους κινδύνους και να περιμένουν την ευκαιρία τους για να βγουν στην κόντρα. Οσο περνούσαν τα λεπτά, όμως, η Σίτι ανέβαζε όλο και περισσότερο την πίεσή της και στο 31’ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Ζέσους έσπασε το οφσάιντ, βγήκε τετ α τετ με τον Ζοσέ Σα, σούταρε, αλλά ο κίπερ των πρωταθλητών Ελλάδας έπεσε και απομάκρυνε με τα πόδια. Ο πορτιέρο των Πειραιωτών αντέδρασε σωστά, έδειξε την κλάση του και κράτησε το μηδέν.

Αγκωνιά του Γκουντογκάν πριν το 1-0 της Σίτι

Η Σίτι συνέχισε να πιέζει και στο 36’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο Καραϊσκάκη, με τον Φόντεν. Ενα γκολ, όμως, το οποίο δεν θα έπρεπε να μετρήσει, αφού στην αρχή της φάσης ο Γκουντογκάν έχει χτυπήσει με τον αγκώνα τον Ντρέγκερ!

Ο Γκουντογκάν ξεκίνησε την προσπάθειά του από το κέντρο του γηπέδου, χτύπησε με τον αγκώνα του τον Τυνήσιο μπακ του Ολυμπιακού, στη συνέχεια οι παίκτες του Πεπ άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Ζεσούς άνοιξε στον Στέρλινγκ, αυτός με τακουνάκι βρήκε τον Φόντεν και ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι με σουτ έκανε το 0-1.

Το γκολ μέτρησε, παρά το χτύπημα του Γκουντογκάν και οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο φαληρικό γήπεδο. Στο 44’ ο Στέρλινγκ δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Σα ήταν στη σωστή θέση και απομάκρυνε με γροθιές. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Πορτογάλος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε μια ακόμα πολύ καλή απόκρουση και έδειξε για μια ακόμα φορά τη σπουδαία του κλάση.

Ο Στέρλινγκ εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Σίτιζενς έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα πήγαινε… συστημένη στο παραθυράκι του Σα, αλλά ο κίπερ των Πειραιωτών «εκτινάχθηκε» και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα στο Φάληρο να δείχνει 0-1.

Ευκαιρίες η Σίτι, αποκρούσεις ο Σα

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τη Σίτι στο 49’ να απειλεί με τον Μπερνάντο Σίλβα. Ο άσος της βρετανικής ομάδας βρήκε χώρο και έκανε το συρτό σουτ, αλλά ο Σα ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Ενα λεπτό αργότερα η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Γκουντογκάν έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σα. Στο 64’ ο Πορτογάλος κίπερ έκανε μια ακόμα σπουδαία απόκρουση. Αυτή τη φορά στο σουτ του Κανσέλο, με τον Ιβηρα τερματοφύλακα να δέχεται τα συγχαρητήρια από τους συμπαίκτες του και τον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας.

Το έψαξε ο Μαρτίνς

Στο 66’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, βάζοντας τον Βρουσάι αντί του Ντρέγκερ και πέντε λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος έριξε στο ματς τον Μπουχαλάκη αντί του Πέπε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού με τις αλλαγές του έδειξε ότι θα κυνηγήσει το ματς. Στο 76’ και στο 78’ ο Γκουαρντιόλα έκανε από δύο αλλαγές. Αρχικά, έβαλε τον Μαχρέζ αντί του Στέρλινγκ και τον Φερναντίνιο αντί του Ρόντρι, ενώ στη συνέχεια πέρασε τον Ζιντσένκο αντί του Μεντί και τον Αγουέρο αντί του Ζεσούς. Στο ίδιο λεπτό ο Μαρτίνς απάντησε με τον Σουντανί αντί του Μασούρα.

Φάσεις με Φορτούνη και Σισέ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα στο γήπεδο και τα έπαιξε όλα για όλα απέναντι στην πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι. Οι Ερυθρόλευκοι δεν τα παράτησαν ούτε στιγμή και προσπάθησαν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο 88’ ο Φορτούνης βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 90+1’ ο Σισέ που είχε προωθηθεί και έπαιζε ουσιαστικά ως επιθετικός, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του πορτιέρο της Σίτι. Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού δεν κατάφεραν να βρουν στόχο, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει νικήτρια τη βρετανική ομάδα με 1-0.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Μπα, Εμβιλά, Πέπε (71’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Μασούρας (78’ Σουντανί), Φορτούνης.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαντιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Μεντί (78’ Ζιντσένκο), Ντίας, Στόουνς, Ρόντρι (76’ Φερναντίνιο), Γκιντογκάν (86’ Ντόιλ), Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ (76’ Μαχρέζ), Ζεσούς (78’ Αγουέρο).

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024