Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώτης Τσαλουχίδης : Ο Έλληνας που μάρκαρε τον Μαραντόνα μιλά για τον αξέχαστο θρύλο

Γιώτης Τσαλουχίδης : Ο Έλληνας που μάρκαρε τον Μαραντόνα μιλά για τον αξέχαστο θρύλο

Ένας άνθρωπος που έπαιξε αντίπαλος του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Γιώτης Τσαλουχίδης, μιλάει για τον Θεό του ποδοσφαίρου.

Η Εθνική μας ομάδα έδωσε το παρών στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις ΗΠΑ το 1994 και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε αντιμετωπίσει την Αργεντινή, στην πρεμιέρα της στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Το στενό μαρκάρισμα του σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά και της Αργεντινής είχε αναλάβει ο Γιώτης Τσαλουχίδης.

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού μίλησε στο Sputnik για τη μέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ, με αφορμή τον θάνατο του Ντιεγκίτο που σκόρπισε θλίψη σε όλο τον κόσμο.

«Είναι ένα πένθος για όλο τον κόσμο»

«Ότι παίξαμε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994, νομίζω πως είναι η μεγαλύτερη στιγμή ενός ποδοσφαιριστή και όταν έχεις απέναντι στον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο και σε επίπεδο Μουντιάλ είναι τιμή και πρόκληση μαζί. Υπήρξε ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής όπου μόνο χαρές έδωσε στην χώρα του και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και στη Νάπολι. Είναι ένα πένθος για όλο τον κόσμο, αυτός ο τεράστιος ποδοσφαιριστής πλέον δεν υφίσταται και μάλιστα σε μικρή ηλικία» ανέφερε αρχικά.

«Το ποδόσφαιρο μένει ορφανό»

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα κατέκτησε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή το 1986 και δύο πρωταθλήματα, μεταξύ άλλων, με τη Νάπολι στην Ιταλία και θεωρείται κατά πολλούς ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

«Ένας είναι ο Θεός μας, και ο δεύτερος Θεός, της μπάλας, ο Μαραντόνα. Το ποδόσφαιρο μένει ορφανό. Αυτές οι προσωπικότητες έδωσαν ομορφιά στο ποδόσφαιρο και ο κόσμος αγάπησε το ποδόσφαιρο από αυτούς τους παίκτες» δήλωσε ο Γιώτης Τσαλουχίδης.

«Ήταν κάτι παραπάνω από Μέσι και Ρονάλντο μαζί»

Αρκετοί νεαροί δεν πρόλαβαν να δουν τον Ντιέγκο Μαραντόνα να αγωνίζεται, αφού μεγάλωσαν με τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ρωτήσαμε τον πρώην διεθνή μέσο αν ο Ντιεγκίτο ήταν τόσο καλός όσο και οι δύο σημερινοί σούπερ σταρ μαζί.

«Νομίζω πως δεν έχει σχέση με τον Μέσι και τον Ρονάλντο μαζί. Ήταν κάτι παραπάνω. Είναι τεράστιοι ποδοσφαιριστές ο Μέσι και ο Ρονάλντο, αλλά ο Ντιέγκο ήταν μια ομάδα μόνος του. Δεν θα υπάρξει άλλος τέτοιος ποδοσφαιριστής. Πραγματικά το ποδόσφαιρο έμεινε ορφανό, από μια τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα» τόνισε ο παλαίμαχος άσος της Ελλάδας.

«Όσο και αν τον έπαιζες σκληρά, δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ»

Ο Γιώτης Τσαλουχίδης φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, έχει στην κορυφή της λίστας του τον αγώνα με την Εθνική Αργεντινής και ένα πράγμα του είχε κάνει εντύπωση από εκείνον τον αγώνα στην Αμερική:

«Από εκείνο τον αγώνα, αυτό που θυμάμαι, είναι πως όσο και αν τον έπαιζες σκληρά και κοντά, δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ. Δεν δυσανασχέτησε ποτέ και απλώς συνέχιζε. Και αυτό δείχνει την τεράστια προσωπικότητα που είχε. Σε αντίθεση με τους σημερινούς παίκτες που με το παραμικρό γκρινιάζουν και ωρύονται. Δεν ήταν καθόλου προκλητικός. Θα καταλάβετε το μεγαλείο του και κόντρα σε άλλες Εθνικές, όσο σκληρά και αν τον έπαιζαν. Τον χτυπούσαν εν ψυχρώ και δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ. Σε ματς Ιταλία – Αργεντινή, την κλωτσιά που έχει φάει, δεν την έχει φάει κανένας ποδοσφαιριστής. Και όμως δεν είπε κουβέντα».

«Δεν έκαναν προθέρμανση, είχαν τον Θεό μαζί τους»

Η Ελλάδα έχασε με 4-0 με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα να σημειώνει και το τελευταίο του γκολ με το εθνόσημο, παίζοντας 83 λεπτά σε αυτό το ματς: «Μου έκανε εντύπωση και η Αργεντινή και ο Μαραντόνα που δεν βγήκαν καν για ζέσταμα πριν τον αγώνα. Καθόντουσαν στα αποδυτήρια και έκαναν κοντρόλ. Φώναζαν VAMOS, VAMOS για να ντοπαριστούν. Άκουγες ένα VAMOS συνέχεια. Σε αντίθεση με εμάς που βγήκαμε νωρίς και τρέχαμε πάνω κάτω για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στη δυσκολία του αγώνα. Ήταν τεράστιες φυσιογνωμίες όλοι τους και είχαν τον Θεό μαζί τους. Και η ίδια ήταν θεοί, αλλά σε μικρογραφία. Ήταν απίστευτη η Εθνική Αργεντινής» κατέληξε ο Γιώτης Τσαλουχίδης.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024