Οι υπουργοί θα ενημερώνουν τους βουλευτές μέσω τηλεδιάσκεψης

Κάποτε λέγαμε ότι οι υπουργοί δεν ανοίγουν τις πόρτες στους βουλευτές για να ακούσουν τα αιτήματα της κοινωνίας. Τώρα με τον κοροναϊό, οι πόρτες αναγκαστικά μένουν κλειστές, αλλά θα ανοίξουν οι… υπολογιστές. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, το μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης δεν σταματά εν μέσω πανδημίας. Πλούσιο το κοινοβουλευτικό πρόγραμμα μέχρι την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού με τη συζήτηση σημαντικών νομοσχεδίων. Και η προθυμία Υπουργών,να ενημερώσουν τους Βουλευτές για τις νομοθετικές τους πρωτοβουλίες πριν ακόμη αυτές κατατεθούν επίσημα στη Βουλή είναι δεδομένη.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης και μέχρι τώρα έχουν προγραμματισθεί τηλε-συναντήσεις με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Μέσω αυτής της διαδικασίας που καθιερώσαμε, οι Βουλευτές της παράταξης έχουν την ευκαιρία να συζητούν και ενημερώνονται από τους Υπουργούς και να καταθέτουν τις προτάσεις τους συνδιαμορφώνοντας πολιτικές προς όφελος των πολιτών. Είναι κι αυτό ένα ουσιαστικό βήμα για τον αναβαθμισμένο ρόλο των βουλευτών που επιθυμεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε και κατά πρόσφατη σύγκληση της Κ.Ο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr