Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε ταινίες για να αντέξουμε το δεύτερο lockdown

Πέντε ταινίες για να αντέξουμε το δεύτερο lockdown

Ακόμη και αν οι αίθουσες παραμένουν κλειστές, ο κινηματογράφος θα μας σώσει για άλλη μία φορά

Την πρώτη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Μάθαμε να ζυμώνουμε ψωμί, να διπλώνουμε οριγκάμι, να φτιάχνουμε τα δικά μας κεριά – και οι κοιλιακοί μας γνώρισαν μέρες δόξας. Ευτυχώς, το δεύτερο lockdown μέχρι στιγμής προβλέπεται πιο σύντομο, είναι πολύ πιο χειμερινό και μας επιτρέπει να γεμίσουμε το χρόνο μας με λιγότερη… εφευρετικότητα και με περισσότερο ποιοτικό σινεμά. Όποια και αν είναι η διάθεσή μας, μπορούμε να βρούμε την κατάλληλη ταινία στον πλούσιο κατάλογο του Vodafone TV και να την απολαύσουμε στην τηλεόραση, το κινητό ή το tablet μας. Εμείς δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στις παρακάτω.

A Beautiful Day in the Neighborhood: Για τις μέρες που χρειαζόμαστε θαλπωρή

Πραγματικό φάρμακο για τη μοναξιά και τις σκοτεινές σκέψεις, το A Beautiful Day in the Neighborhood περιστρέφεται γύρω από μια από τις πλέον λατρεμένες φιγούρες της αμερικανικής τηλεόρασης, τον Fred Rogers, παρουσιαστή και δημιουργό της παιδικής σειράς Mister Rogers’ Neighborhood. Συγκεκριμένα, η ταινία εστιάζει στη συνάντηση του Rogers με τον εριστικό δημοσιογράφο Tom Junods, ο οποίος έχει βάλει σκοπό να ανακαλύψει τις σκοτεινές πτυχές του αγαπημένου τηλεοπτικού προσώπου. Με τον Tom Hanks, την προσωποποίηση της κινηματογραφικής καλοσύνης στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η ταινία καταφέρνει να μας προσφέρει τη ζεστασιά που χρειαζόμαστε.

AVA: Για νύχτες γεμάτες δράση και ισχυρές γυναίκες

Jessica Chastain, Colin Farrell, John Malkovich και Geena Davis: Όταν μιλάμε για ταινίες με καστ πρώτης γραμμής, αναφερόμαστε σε περιπτώσεις όπως το AVA. Προσθέτοντας στην εξίσωση και τη σκηνοθεσία του Tate Taylor, γνωρίζουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να μας αποζημιώσει. Μια επαγγελματίας δολοφόνος (Chastain), που οι… διαφορετικές μέθοδοί της τη φέρνουν σε κόντρα με τον χειριστή της (Malkovich), μετατρέπεται από κυνηγός σε θήραμα. Εκτός από τις συναρπαστικές σκηνές δράσης που γεμίζουν την οθόνη της τηλεόρασης (ή του κινητού ή του tablet μας), η ταινία μπαίνει στη λίστα μας και επειδή αγαπάμε τις ιστορίες με γυναίκες αντι-ήρωες. Από το Killing Eve, μέχρι το Sharp Objects – και πλέον το Ava.

Ordinary Love: Για τη συγκίνηση (και την ανακούφιση) που μας χαρίζει η αγάπη

Δεν θέλουμε να μας παρεξηγήσετε: Λατρεύουμε τις ιστορίες παραμυθένιων ερώτων. Αλλά οι ιστορίες που μας αγγίζουν περισσότερο είναι πάντοτε εκείνες που θα μπορούσαν να είναι δικές μας, των γονιών μας, των φίλων μας. Το Ordinary Love ανήκει στη δεύτερη κατηγορία: Ένα μεσήλικο ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με μια διάγνωση καρκίνου και τις θεραπείες που την ακολουθούν. Πρόκειται για μια ιστορία «της διπλανής πόρτας», όμως αυτό είναι που την κάνει και τόσο ξεχωριστή. Μέσα από κάθε μικρή – και φαινομενικά ασήμαντη – χειρονομία των πρωταγωνιστών (Lesley Manville και Liam Neeson), μέσα από κάθε αμήχανη, γλυκιά ή τραγική χρονική σύμπτωση, ο πόνος, η τρυφερότητα, η αγάπη, ο φόβος, απεκδύονται της όποιας «επικής» πτυχής τους, γειώνονται στην πραγματικότητα και – κατά φαινομενικά παράδοξο τρόπο – μας γεμίζουν αισιοδοξία.

Misbehaviour: Για να γελάσουμε – και να προβληματιστούμε

Καμιά φορά οι κωμωδίες αποδεικνύονται ικανότερες στη μεταφορά σημαντικών μηνυμάτων σε σχέση με τα πολιτικά δράματα ή τις «κοινωνικές» ταινίες. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το Misbehavior, που μας ταξιδεύει σε ένα ιστορικό περιστατικό του 1970, όταν ομάδα φεμινιστριών εισέβαλε στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς στο Λονδίνο, σοκάροντας τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό και παρουσιαστή της διοργάνωσης, Μπομπ Χόουπ και προκαλώντας πάταγο. Η ταινία, σε πολλές στιγμές ξεκαρδιστική και με τις Keira Knightley και Gugu Mbatha-Raw να εντυπωσιάζουν με τις ερμηνείες τους, παρουσιάζει την έκταση του σεξισμού στα καλλιστεία της εποχής, αλλά και τις (κερδισμένες) μάχες απέναντι στα δυτικά πρότυπα ομορφιάς μέσα από τον ίδιο το διαγωνισμό που αποτελούσε το κατεξοχήν σύμβολό τους.

MONOS: Για τις στιγμές που έχουμε ανάγκη από ένα πραγματικό αριστούργημα

Πώς μπορεί να μοιάζει μια ταινία για ανήλικους αντάρτες στην Κολομβία; Στην περίπτωση του MONOS, μπορεί να είναι ταυτόχρονα τρυφερή και φρικιαστική, ποιητική και τρομακτική, σκληρή και παραμυθένια. Ο πειραματισμός της εφηβείας (με τα όρια, τη σεξουαλικότητα, τις ουσίες), η παιδική αθωότητα που παλεύει με την πορεία προς την ενηλικίωση, δεν σβήνονται από την ιδιότητα του στρατιώτη. Συνυπάρχουν με έναν τρόπο που είναι βέβαιο πως καταφέρνει να μας κάνει να νιώσουμε άβολα, αλλά και να βγούμε πιο πλούσιοι συναισθηματικά μετά τους τίτλους του τέλους. Υπνωτιστικά όσο και η ίδια η ιστορία, τα τοπία στα οποία εκτυλίσσεται η ταινία δίνουν τον τόνο και μας βοηθούν να βυθιστούμε ακόμη περισσότερο σε αυτή: Από τους ανοιχτούς ορίζοντες με τους σουρεαλιστικούς βράχους, μέχρι την ασφυκτική βλάστηση της ζούγκλας.

Αμέτρητες ακόμη συναρπαστικές ταινίες μας περιμένουν στον πλούσιο κατάλογο on demand του Vodafone TV με και χωρίς χρήση αποκωδικοποιητή.

Μέσα από το Vodafone TV αποκτάμε πρόσβαση στα μεγαλύτερα αθλητικά κανάλια, Novasports & Eurosport, αλλά και στον μεγάλο on demand κατάλογο που ανανεώνεται κάθε μήνα με τις σημαντικότερες πρεμιέρες, με αποκλειστικές νέες σειρές και ταινίες, ντοκιμαντέρ που θα συζητηθούν και πολλές ακόμη επιλογές, για να τις παρακολουθήσουμε στην τηλεόρασή μας – αλλά και από το κινητό ή το tablet μας. Εκεί θα βρούμε δωρεάν και το δημοφιλές και αποκλειστικό περιεχόμενο της ΗΒΟ, αλλά και μια εκτεταμένη ποικιλία ποιοτικών παιδικών προγραμμάτων.

Μάθετε περισσότερα για τα νέα πακέτα Vodafone TV εδώ.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024