Απεργία : Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη
Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τον κοροναϊό και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μιας και το δεύτερο εθνικό lockdown για τη νόσο COVID-19 είναι ήδη σε ισχύ
Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ κήρυξαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη (26/11) και έτσι οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένοι.
Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τον κοροναϊό και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μιας και το δεύτερο εθνικό lockdown για τη νόσο COVID-19 είναι ήδη σε ισχύ.
Η ανακοίνωσή τους
Σε αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ επισημαίνουν πως «δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν αυτή η πανδημία να γίνει «εργαλείο» για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών».
Έτσι, μεταξύ άλλων, τονίζουν το εξής:
«Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω ΟΑΕΔ, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους.
» Οι εργαζόμενοι, συντασσόμενοι με τα συνδικάτα, θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, που κήρυξε για τις 26 Νοεμβρίου 2020, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, και διεκδικούν την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τη διασπορά της COVID-19 εντός ΣΤΑΣΥ «στο πλαίσιο, που έχουν θέσει όλα τα Σωματεία, με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ COVID-19 με έξοδα της Εταιρείας», καθώς και την προώθηση της διαδικασίας για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
- Μητσοτάκης: «Μηδενική ανοχή σε οποιασδήποτε μορφής νέα τρομοκρατία εμφανιστεί» – Μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη
- Summer Soul Food: 5 συνταγές για τάπερ στην παραλία
- Παρέμβαση Σαμαρά για τα χτυπήματα στη Θεσσαλονίκη: «Αποτρόπαιο να κινδυνεύουν αθώοι στο όνομα της πολιτικής»
- Mαρκογιαννάκη: Έχουν αποτύχει καλάθια και εθελοντικές μειώσεις – Η κυβέρνηση πέτυχε να γίνει μόνιμη η ακρίβεια
- Βόλεϊ: Ανακοινώθηκε η σπουδαία μεταγραφή του Σπένσερ από τον Ολυμπιακό
- Ruvan Wijesooriya & Nick Zinner: Η underground σκηνή της Νέας Υόρκης παίρνει σάρκα και οστά στην Αθήνα


