Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ιταλία : Χρειάζεται ευρωπαϊκός συντονισμός για τα Χριστούγεννα, λέει ο Κόντε

Κοροναϊός – Ιταλία : Χρειάζεται ευρωπαϊκός συντονισμός για τα Χριστούγεννα, λέει ο Κόντε

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης τόνισε ότι είχε ήδη τηλεφωνικές επαφές με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Μακρόν, διότι χρειάζεται ευρωπαϊκός συντονισμός για το πώς θα αντιμετωπιστεί η πανδημία την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στην στρατηγική της κυβέρνησής του σχετικά με τυχόν αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω κοροναϊού, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης τόνισε ότι είχε ήδη τηλεφωνικές επαφές με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, διότι χρειάζεται ευρωπαϊκός συντονισμός για το πώς θα αντιμετωπιστεί η πανδημία, (σχετικά με το τι θα μπορέσει να επιτραπεί και τι θα απαγορευθεί) την περίοδο των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, o Κόντε τόνισε ότι η κυβέρνησή του έχει διαθέσει τους τελευταίους δυο μήνες δέκα δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη των πολιτών που έχουν υποστεί ζημία από τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία ελήφθησαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.

«Θα στηρίξουμε με νέα μέτρα, κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσους εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών», πρόσθεσε.

Σε εθελοντική βάση ο εμβολιασμός

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι στην χώρα του η χορήγηση του εμβολίου για τον κοροναϊό θα πρέπει να γίνει σε εθελοντική βάση και όχι να καταστεί υποχρεωτική.

Τα σχέδια για τα Χριστούγεννα

Σε ό,τι αφορά τις γιορτές των Χριστουγέννων, επιβεβαίωσε ότι αν συνεχιστεί η βαθμιαία μείωση των κρουσμάτων στις «κόκκινες ζώνες» της χώρας, υπάρχει η πρόθεση να επιμηκυνθεί το ωράριο των καταστημάτων, ώστε να κινηθεί η αγορά και να μπορέσει να παραμείνει ζωντανή η παράδοση της ανταλλαγής των δώρων.

«Δεν μπορούν, όμως, να οργανωθούν πάρτι και γιορτές. Επαναλαμβάνουμε ότι θα πρέπει να συναντηθούμε μόνον με λιγοστούς συγγενείς και φίλους», είπε ο Τζουζέπε Κόντε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι αυτή την στιγμή η κυβέρνηση Κόντε θα απευθύνει σύσταση στους Ιταλούς πολίτες ζητώντας τους να μην υπάρχουν φέτος στο γιορτινό τους τραπέζι πάνω από έξι συνδαιτυμόνες, που είναι μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024