Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
Κοροναϊός - ΚΙΝΑΛ : Τροπολογία για ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων του ΕΣΥ

Κοροναϊός – ΚΙΝΑΛ : Τροπολογία για ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων του ΕΣΥ

«Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση του δευτέρου κύματος της πανδημίας. Άφησε το ΕΣΥ στην μοίρα του και αδυνατεί να εφαρμόσει έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας» τονίζει ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ και διερωτάται: «Είναι δυνατόν να χάνονται κάθε μέρα τόσοι άνθρωποι και κάποιοι να πανηγυρίζουν;»

«Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση του δευτέρου κύματος της πανδημίας. Άφησε το ΕΣΥ στην μοίρα του και αδυνατεί να εφαρμόσει έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας» τονίζει ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Χάνονται άνθρωποι και πανηγυρίζουν

«Είναι δυνατόν να χάνονται κάθε μέρα τόσοι άνθρωποι και κάποιοι να πανηγυρίζουν; Είμαστε σε οριακό σημείο. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο και τώρα μετράμε δυστυχώς απώλειες συνάνθρωπων μας. Είναι η ώρα της ευθύνης και της μάχης. Αλλά οι ευθύνες αναδεικνύονται από μόνες τους» επισημαίνει ο κ. Χρηστίδης.

Σημειώνεται δε, ότι με τροπολογία που επανακατέθεσε το ΚΙΝΑΛ με τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ζητείται η ένταξη των εργαζομένων στο Σύστημα Υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και η χορήγηση δώρου Χριστουγέννων για το προσωπικό.

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη έχει ως εξής:

Ώρα ευθύνης και μάχης

«Είναι δυνατόν να χάνονται κάθε μέρα τόσοι άνθρωποι και κάποιοι να πανηγυρίζουν; Είμαστε σε οριακό σημείο. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο και τώρα μετράμε δυστυχώς απώλειες συνάνθρωπων μας.

Είναι η ώρα της ευθύνης και της μάχης. Αλλά οι ευθύνες αναδεικνύονται από μόνες τους. Η κυβέρνηση στη διαχείριση του δευτέρου κύματος της πανδημίας απέτυχε.

Αδυνατεί να εφαρμόσει έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Άφησε το ΕΣΥ στην μοίρα του.

Οι προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού ξεκίνησαν μόλις πριν από λίγες ημέρες. Καθυστέρησαν δραματικά στην ενεργοποίηση των κινητών κλιμάκιων της πρωτοβάθμιας για τα τεστ, χωρίς κανένα μέτρο για τη διατίμηση κόστους τους.

Με ανύπαρκτο σχεδιασμό για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού και των ευαίσθητων δομών φροντίδας όπως τα γηροκομεία, φτάσαμε σήμερα να είμαστε τελευταίοι μεταξύ των 15 δυτικοευρωπαϊκών χωρών σε τεστ ανά αναλογία πληθυσμού, με το 85% των κρουσμάτων, σήμερα, να θεωρούνται «ορφανά».

Δεν άνοιξαν καινούργια κρεβάτια παρά μονάχα οι δωρεές της Βουλής και αυτές λειτουργούν με αποσπασμένους από άλλα νοσοκομεία που αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν εξαιτίας αυτής της μετακίνησης προσωπικού. Το ίδιο έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Μιλούσαμε από το Μάρτιο για επίταξη και κεντρικό συντονισμό από την Κυβέρνηση των ιδιωτικών κλινικών και των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Δεν αρκεί η επίταξη

Δεν αρκεί η επίταξη έπρεπε να γίνει προετοιμασία. Έπρεπε να έχει ήδη εκπαιδευτεί το προσωπικό.

Να υπάρχουν τα κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας και αυτά να λειτουργούν με επισκέψεις στα σπίτια με δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα με ευθύνη των περιφερειών για να γίνεται σωστή ιχνηλάτηση.

Πρέπει να μονιμοποιηθούν τώρα οι επικουρικοί στο σύστημα υγείας γιατί αν λήξουν οι συμβάσεις θα τους χάσουμε.

Και βεβαίως να μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να δοθεί δώρο των Χριστουγέννων.

Πολλά μπράβο στις νοσηλεύτριες που άφησαν τα σπίτια τους και πάνε όπου έχει ανάγκη ο Έλληνας πολίτης. Δεν αρκούν όμως μόνο τα μπράβο και τα συγχαρητήρια. Εμείς συνεχίζουμε να πιέζουμε την Κυβέρνηση να γίνουν όλα όσα χρειάζονται για το ΕΣΥ.

Only in

Το... απίθανο προεκλογικό σποτ του Μπέου - «Πόλη πρότυπο» ο Βόλος

Ο Μπέος εμφανίζεται στο σποτάκι, εγγυητής μιας πόλης... «χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023