Τηλεργασία, τηλεκπαίδευση, ψώνια μέσω ίντερνετ, ακόμα και ανθρώπινη επαφή μέσω τηλεφώνου ή υπολογιστή. Μέσα σε λίγους μήνες η καθημερινότητά μας άλλαξε. Πλέον, ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας είναι online.

Πώς διαμορφώνεται η νέα πραγματικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας, όπου όλα γίνονται διαδικτυακά;

Τηλεργασία, τηλεκπαίδευση, ψώνια μέσω ίντερνετ, ακόμα και ανθρώπινη επαφή μέσω τηλεφώνου ή υπολογιστή.

Μέσα σε λίγους μήνες η καθημερινότητά μας άλλαξε. Πλέον, ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας είναι online.

Εργασία online

Με μια νέα πραγματικότητα έχουν έρθει αντιμέτωποι χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που καλούνται να δουλεύουν από το σπίτι.

«Πλέον πολλές εργασίες και υπηρεσίες παρέχονται σ’ εμάς τους δικηγόρους ηλεκτρονικά μέσω μια ηλεκτρονικής πλατφόρμας», λέει ο Γιώργος Γεωργόπουλος, δικηγόρος

Μαθήματα online

Η Εύη Μόραλη είναι καθηγήτρια εφαρμοσμένης γλωσσολογίας και πλέον διδάσκει την αγγλική γλώσσα στους μαθητές της μέσω διαδικτύου.

«Εγώ ως καθηγήτρια τις υπηρεσίες μου τις παρέχω πλέον διαδικτυακά. Μπορώ να επιβεβαιώσω όμως ως καθηγήτρια ότι αυτό που δεν αλλάζει είναι η ανθρώπινη ανάγκη να ερχόμαστε σ’ επαφή».

Η 11χρονη Κατερίνα ακούει με προσοχή τον δάσκαλό της. Τα δημοτικά σχολεία έκλεισαν και έτσι η ίδια και οι συμμαθητές της παρακολουθούν τα μαθήματα online.

«Δεν είναι δύσκολη η διαδικασία που πρέπει να κάνουμε αλλά είναι θέμα ότι κάποιες φορές κολλάει το σύστημα. Κάποιες φορές τα καταφέρνουμε όλα κάποιες φορές όχι».

Επαφές & αγορές online

Ραγδαία αύξηση καταγράφεται και στις ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Όλοι πλέον περιμένουν με αγωνία να τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας και η ζωή να ξαναβρεί την κανονικότητα της.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr