Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάγκα : Ανάγκη να τηρήσουμε αυστηρά το lockdown - Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μειώνονται τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Γκάγκα : Ανάγκη να τηρήσουμε αυστηρά το lockdown – Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μειώνονται τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

«Περιμέναμε και ελπίζαμε ότι με τα μέτρα και το lockdown, θα κάναμε λιγότερα κρούσματα. Δυστυχώς δεν το βλέπουμε.», τόνισε η κ. Γκάγκα

Εν μέσω δραματικής προειδοποίησης ότι «αν δεν προσέξουμε θα γίνουμε Ιταλία», η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, υπερτόνισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης του lockdown.

«Αν δεν προσέξουμε μπορούμε να γίνουμε ανά πάσα στιγμή Θεσσαλονίκη ή ακόμα χειρότερα Ιταλία. Πρέπει να κρατήσουμε το lockdown όσο το δυνατόν πιο αυστηρά» σημείωσε, ενώ εξάφρασε τον προβληματισμό των επιστημόνων για τη Θεσσαλονίκη.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο καιρό μετά, δεν έχουμε μείωση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε και προσπάθησε να δώσει μερικές εξηγήσεις:

«Υπήρχε μεγαλύτερη διαμόλυνση που την πήραμε είδηση σιγά σιγά, είναι ο καιρός πιο κρύος, και μαζεύτηκαν πιο γρήγορα σπίτια τους, η Θεσσαλονίκη είναι πιο κοινωνική από την Αθήνα.

»»Περιμέναμε και ελπίζαμε ότι με τα μέτρα και το lockdown, θα κάναμε λιγότερα κρούσματα. Δυστυχώς δεν το βλέπουμε. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, ο ιός είναι εδώ, υπάρχουν ασυμπτωματικοί ανάμεσα μας πρέπει να φοράμε μάσκα στη δουλειά. Ο καθένας μας μπορεί να είναι φορέας ή να έρθει σε επαφή με ένα φορέα» υπογράμμισε, ενώ διαπίστωσε ότι τουλάχιστον στην Αθήνα το lockdown, είναι λιγότερο έντονο από την άνοιξη.

«Πάνω από 3.000 ανθρώπους νοσηλεύουμε στα τμήματα και στη μονάδα έχουμε πεντακόσιους, και το πρώτο μας μέλημα είναι να μη χρειαστούν μονάδα» εξήγησε η κ. Γκάγκα.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024