Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο εκπρόσωπος Τύπου Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, υποστήριξε πως η μέρα ξημέρωσε καλά για τον Αρχιεπίσκοπο

Καθολική αγωνία και ευχές για να βγει νικητής και από αυτή τη μάχη συνοδεύουν την περιπέτεια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, αφότου διεγνώσθη θετικός στον κοροναϊό και εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο εκπρόσωπος Τύπου Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, υποστήριξε πως η μέρα ξημέρωσε καλά για τον Αρχιεπίσκοπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Ιερώνυμος είναι απύρετος και η κατάστασή του είναι σταθερή. Όπως επανέλαβε, διαγνώστηκε θετικός την Τρίτη 17 Νοεμβρίου κατόπιν της μοριακή εξέτασης που υπεβλήθη την προηγούμενη ημέρα, ενώ το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε ησυχαστήριο στη Βοιωτία.

Παρά τα κρούσματα στην Ιερά Σύνοδο «δεν ήταν σε καραντίνα όταν ήταν στη Βοιωτία, είχε περιορίσει όμως τις επαφές του».

Παράλληλα, ο κ. Κονιδάρης αναφέρθηκε στο μήνυμα που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος λίγο πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, ότι πρέπει δηλαδή να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Τα κρούσματα στην Εκκλησία

Ερωτηθείς για τα κρούσματα κοροναϊού στους κόλπους της Εκκλησίας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής απάντησε πως αναλογικά σε σχέση με άλλους οργανισμούς ή φορείς, τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στο χώρο της Εκκλησίας είναι λιγότερα «γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του κλήρου τηρεί πιστά και απαρέγκλιτα από την πρώτη στιγμή τα μέτρα, παρά τις μεμονωμένες παραφωνίες».

Μιλώντας για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα, ο κ. Κονιδάρης τόνισε πως ο κ. Ιερώνυμος και ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του κατέστησαν σαφές ότι από τη στιγμή που τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, θα κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτές εκκλησίες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr