Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόμβα για τον κοροναϊό : Οι μισοί υγειονομικοί μολύνθηκαν από τα παιδιά τους και όχι από ασθενείς

Βόμβα για τον κοροναϊό : Οι μισοί υγειονομικοί μολύνθηκαν από τα παιδιά τους και όχι από ασθενείς

Πίσω από τη σοκαριστική διαπίστωση για την πηγή μόλυνσης των υγειονομικών από τον κοροναϊό βρίσκονται νέα στοιχεία και έρευνα που αποκαλύπτουν ότι η διασπορά του κοροναϊού οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στα παιδιά.

Η πλειονότητα των γιατρών και των νοσηλευτών που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, μολύνθηκαν από τα παιδιά τους και όχι από ασθενή τους.

Ο ρόλος των παιδιών

Αυτήν τη σοκαριστική δήλωση έκανε ο υπεύθυνος του κέντρου αναφοράς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την πανδημία του κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη.

Στην ίδια συνεδρίαση, μάλιστα, οι λοιμωξιολόγοι και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκαν σε νέα έρευνα που αποδεικνύει ότι η διασπορά του κοροναϊού οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στα παιδιά.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για το παράδειγμα του Ισραήλ και της Σλοβενίας, όπου παρατηρήθηκε ότι μόνο όταν έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, μειώθηκαν τα κρούσματα στην κοινότητα και το lockdown είχε αποτελέσματα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αυτή η πληροφορία δεν ήταν έως τώρα γνωστή «διότι όλοι παγκοσμίως προσπαθούσαν να κρατήσουν την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτή».

«Πολεμικές συνθήκες»

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε ως «άσκηση ιατρικής υπό πολεμικές συνθήκες» την κατάσταση που βιώνουν οι υγειονομικοί στην Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπεύθυνος του κέντρου αναφοράς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης, τόνισε επίσης ότι «οι μισοί υγειονομικοί από αυτούς που νόσησαν, κόλλησαν κοροναϊό από τα παιδιά τους» και χαρακτήρισε το μέτρο του κλεισίματος των σχολείων «πολύ δύσκολο ως προς την υλοποίησή του αλλά απολύτως ορθό».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024