Πίσω από τη σοκαριστική διαπίστωση για την πηγή μόλυνσης των υγειονομικών από τον κοροναϊό βρίσκονται νέα στοιχεία και έρευνα που αποκαλύπτουν ότι η διασπορά του κοροναϊού οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στα παιδιά.

Η πλειονότητα των γιατρών και των νοσηλευτών που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, μολύνθηκαν από τα παιδιά τους και όχι από ασθενή τους.

Ο ρόλος των παιδιών

Αυτήν τη σοκαριστική δήλωση έκανε ο υπεύθυνος του κέντρου αναφοράς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την πανδημία του κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη.

Στην ίδια συνεδρίαση, μάλιστα, οι λοιμωξιολόγοι και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκαν σε νέα έρευνα που αποδεικνύει ότι η διασπορά του κοροναϊού οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στα παιδιά.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για το παράδειγμα του Ισραήλ και της Σλοβενίας, όπου παρατηρήθηκε ότι μόνο όταν έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, μειώθηκαν τα κρούσματα στην κοινότητα και το lockdown είχε αποτελέσματα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αυτή η πληροφορία δεν ήταν έως τώρα γνωστή «διότι όλοι παγκοσμίως προσπαθούσαν να κρατήσουν την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτή».

«Πολεμικές συνθήκες»

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε ως «άσκηση ιατρικής υπό πολεμικές συνθήκες» την κατάσταση που βιώνουν οι υγειονομικοί στην Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπεύθυνος του κέντρου αναφοράς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης, τόνισε επίσης ότι «οι μισοί υγειονομικοί από αυτούς που νόσησαν, κόλλησαν κοροναϊό από τα παιδιά τους» και χαρακτήρισε το μέτρο του κλεισίματος των σχολείων «πολύ δύσκολο ως προς την υλοποίησή του αλλά απολύτως ορθό».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr