Οικονόμου : Ηλεκτρονικό επισκεπτήριο σε όλες τις φυλακές τις επόμενες ημέρες
«Η επέκταση του θεσμού του ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου μέσω skype αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας», σημείωσε ο κ. Οικονόμου
Σε 27 σωφρονιστικά καταστήματα λειτουργεί, πλέον, ο θεσμός του ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η ενεργοποίησή του και στα υπόλοιπα 8. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου για την υγειονομική κάλυψη των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κοροναϊού.
«Η επέκταση του θεσμού του ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου μέσω skype αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι την προηγούμενη Παρασκευή λειτουργούσε ήδη σε 22 σωφρονιστικά καταστήματα. Όπως πρόσθεσε, σήμερα, μετά από μία εβδομάδα, επεκτάθηκε σε 27 καταστήματα, ενώ αναμένεται η ενεργοποίησή του στα υπόλοιπα 8, τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Αναπτύσσοντας την ερώτησή της, η κ. Αδαμοπούλου έκανε λόγο για «ολιγωρία και καθυστέρηση στην επέκταση του ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου», ενώ επέμεινε στο ζήτημα του «υπερσυνωστισμού» στις ελληνικές φυλακές. Όπως υποστήριξε, είμαστε η τέταρτη χώρα πανευρωπαϊκά σε ποσοστό αύξησης στις φυλακές, ενώ -σύμφωνα με έρευνα του Συμβουλίου της Ευρώπης- «ο αριθμός των κρατουμένων, που αφέθηκαν ελεύθεροι, στο πλαίσιο αποσυμφόρησης που εξαγγείλατε, είναι μηδέν».
Ανταπαντώντας, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι «είναι πάρα πολύ πρόσφατα τα μέτρα αποσυμφόρησης που ελήφθησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση» με τον νόμο Παρασκευοπούλου. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι «απολύτως κανένα πρόβλημα δεν έλυσαν. Τουναντίον, μεγαλύτερα δημιούργησαν τόσο εντός φυλακών όσο και στην ελληνική κοινωνία».
- Ουκρανία: «Έδαφος έναντι χρημάτων», η πρόταση σε Ζελένσκι – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Άμπου Ντάμπι
- Απειλή ή ευκαιρία; Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις δουλειές της Gen Z πριν καν ξεκινήσουν
- Αντετοκούνμπο: «Πιστεύω πως θα μείνω εκτός δράσης για 4-6 εβδομάδες» (vid)
- Ευλογιά: Σχεδόν μισό εκατομμύριο πρόβατα νεκρά – Τι δείχνουν τα στοιχεία και γιατί απορρίπτεται το εμβόλιο
- Κραν Μοντανά: «Δεν έπρεπε καν να βρίσκεται στο μπαρ» – Ξεσπούν οι γονείς της σερβιτόρας με το βεγγαλικό
- «Hamnet»: Πώς μπορείτε να νοικιάσετε το αρχοντικό, όπου γυρίστηκε η υποψήφια για 8 Όσκαρ ταινία
- Ανακοίνωση στήριξης στον Αταμάν από την τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ
- Μέχρι τον Αύγουστο του 2026 σε ισχύ οι παλιές ταυτότητες – Πόσο κοστίζει η έκδοση νέας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)

























































![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)


![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442