Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Senna GTR γίνεται η πρώτη McLaren της σειράς Lego Technic

H Senna GTR γίνεται η πρώτη McLaren της σειράς Lego Technic

H δανέζικη φίρμα εντάσσει στην σειρά Technic το πρώτο μοντέλο της McLaren που δεν είναι άλλο από την σκληροπυρηνική Senna GTR με θεαματικά λεπτομερή αποτελέσματα.

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο η δανέζικη εταιρεία δεν είχε φροντίσει να συμπεριλάβει στην πιο σύνθετη σειρά της, Technic, ένα μοντέλο των Βρετανών.

Αυτό ωστόσο πρόκειται να αλλάξει σύντομα καθώς η Lego ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει σε όσους αρέσκονται στη διαδικασία συναρμολόγησης πολυσύνθετων κατασκευών τη δυνατότητα να επιδοθούν στη δημιουργία της Senna GTR η οποία όπως ισχύει για όλα τα μοντέλα της σειράς Technic θα διαθέτει αρκετά κινούμενα μέρη.

Συνολικά το kit θα αποτελείται από 830 προς συναρμολόγηση κομμάτια ενώ το ολοκληρωμένο μοντέλο θα έχει μήκος 30 εκατοστών. Όπως προκύπτει από τις πρώτες εικόνες, το υπό κλίμακα μοντέλο διαθέτει όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που καθιστούν την κανονικού μεγέθους έκδοση άμεσα αναγνωρίσιμη ως την κορωνίδα της γκάμας της ούτως ή άλλως εξαιρετικής σπανιότητας Senna, συμπεριλαμβανομένων  της επιβλητικής αεροδυναμικής πτέρυγας στο πίσω τμήμα και της εισαγωγής αέρα στην οροφή.

Ως μια προσπάθεια πιστότητας στο πρωτότυπο και αναπαραγωγής λίγης από την αίγλη του V8 κινητήρα των λίτρων η μικροσκοπική Senna GTR διαθέτει κινούμενα πιστόνια κινητήρα καθώς και ανοιγόμενες διεδρικές πόρτες.

Εξάλλου, η δημιουργία του kit έγινε με τη συνδρομή της McLaren η οποία δηλώνει ενθουσιασμένη από το αποτέλεσμα. «Η ομάδα που ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό της McLaren Senna GTR συνεργάστηκε πολύ στενά με τους σχεδιαστές της Lego προκειμένου να αναπαραχθεί η εκκεντρική εμφάνιση του μοντέλου και ο ενθουσιασμός που δημιουργεί», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της McLaren, Robert Melville.

Σε ό,τι αφορά τις εντυπώσεις της Lego, όπως εξηγεί ο σχεδιαστής της δανέζικης εταιρείας Uwe Wabra «το μοντέλο της ΜcLaren δεν θυμίζει σε τίποτα τα αυτοκίνητα που έχω ασχοληθεί μέχρι στιγμής. Έχει ορισμένες πολύ ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Από την ίδια τη σιλουέτα του έως την συναρπαστική αεροτομή έχει πολλά στοιχεία που την καθιστούν πολύ διαφορετική τη διαδικασία σχεδίασής της σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα».

Η διαθεσιμότητα του kit αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις γιορτές, στις αρχές Ιανουαρίου ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις δεν πρόκειται να τινάξει την μπάνκα στον αέρα μιας και θα κοστίζει περί τα πενήντα ευρώ.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024