Σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ  η κατάστασή του είναι σοβαρή

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος.

Σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ  η κατάστασή του είναι σοβαρή ενώ το ιατρικό ανακοινωθέν τονίζει:

«Στις 19 Νοεμβρίου 2020 η γενική κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου επιδεινώθηκε ως συνέπεια του COVID-19», όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα των θεραπόντων ιατρών του στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Τονίζεται ακόμη πως «η μόνιμη ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων παρακολουθεί τη γενική κατάσταση και την κλινική εικόνα της Αυτού Μακαριώτητος του Σέρβου Πατριάρχη Ειρηναίου.

Το κοινό ενημερώνεται περαιτέρω για την κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου».

Νωρίτερα, σερβικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ψευδείς ειδήσεις περί «Κοίμησης του Πατριάρχη».

Μάλιστα, η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Σερβίας, όπως αναφέρει το orthodoxia.info εξέδωσε ανακοίνωση διάψευσης της είδησης.

Το εξαιρετικά σκληρό ανακοινωθέν κάνει λόγο για ψευδείς ειδήσεις τις οποίες διέδωσαν εκκλησιαστικές προσωπικότητες και ανεύθυνα ΜΜΕ με στόχο να προσβάλουν το κύρος της Εκκλησίας.

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση

Σύμφωνα με την ανεπίσημη μετάφραση από το Πατριαρχείο Σερβία, στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Με την ευκαιρία ψευδών ειδήσεων σχετικά με την κοίμηση της Αυτού Αγιότητος, του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου, ενημερώνουμε το κοινό ότι, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του συμβουλίου των ιατρών που φροντίζουν την υγεία του Προκαθημένου της Εκκλησίας μας, η κατάστασή του είναι αμετάβλητη σε σχέση με την έκθεση που δημοσιεύσαμε σήμερα το πρωί.

Θεωρούμε ότι αυτές οι ψευδείς αναφορές και η σκόπιμη εξαπάτηση και παρενόχληση ολόκληρου του κοινού, ακόμη και από συγκεκριμένες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, καθώς και από ορισμένα εξαιρετικά ανεύθυνα και ανήθικα  ΜΜΕ.

Καλούμε όλους να προσευχηθούν για την υγεία του Πατριάρχη μας και να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του από τις επίσημες ανακοινώσεις του Συμβουλίου Ιατρών και στον επίσημο ιστότοπο της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr