
Κοροναϊός : Χωρίς μέτρα θα φτάναμε τα 23.000 κρούσματα ημερησίως
Την τρομακτική πρόβλεψη ότι χωρίς μέτρα θα φτάναμε ακόμα και τα 23.000 κρούσματα κοροναϊού ημερησίως, έκανε ο επικεφαλής καθηγητής Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Την τρομακτική πρόβλεψη ότι χωρίς μέτρα θα φτάναμε ακόμα και τα 23.000 κρούσματα κοροναϊού ημερησίως, έκανε ο επικεφαλής καθηγητής Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα, έως τώρα ήταν γνωστό πως τον Δεκέμβριο θα φτάναμε τα 8.000 κρούσματα ημερησίως, προσέθεσε ο καθηγητής μιλώντας στον σταθμό Status FM.
«Μετά όμως η αύξηση είναι εκθετική, και θα φτάναμε τα 23.000 κρούσματα μέχρι το τέλος του έτους αν δεν έπαιρνε η κυβέρνηση τα μέτρα» υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, μειωμένη κατά 10-15 % είναι η μετάδοση του κοροναϊού, ωστόσο το lockdown είναι 10-15% λιγότερο αποτελεσματικό εξαιτίας της χαλαρότητας που επικρατεί στην τήρηση των μέτρων πρόληψης.
«Είτε εμείς θα εφαρμόσουμε πιο αυστηρά τα μέτρα ή να τεθούν πιο αυστηρά μέτρα. Πρέπει να δείξουμε σύνεση στην εφαρμογή των μέτρων» κατέληξε ο κ. Σαρηγιαννης.
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Παναγιώτης Δουδωνής: Ληστεία μετά φιλοδωρήματος τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
- Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι δολοφονήθηκε ο 27χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- Μάγια: Mια αίθουσα συμβουλίου αποκαλύπτει πώς άλλαξε η εξουσία πριν από 1.000 χρόνια
- Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και το Σύνταγμα: Μια λεπτή ισορροπία
- «Ο Καρέτσας στο στόχαστρο της Τσέλσι και άλλων ομάδων της Premier League»


