Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμεινε… ζωντανός ο Τσιτσιπάς, όλα για όλα κόντρα στον Ναδάλ

Εμεινε… ζωντανός ο Τσιτσιπάς, όλα για όλα κόντρα στον Ναδάλ

Ο έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ και θα τα παίξει όλα για όλα κόντρα στον Ράφα Ναδάλ για την πρόκριση στα ημιτελικά των ATP Finals.

Την πρώτη του νίκη στα φετινά ATP Finals πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο έλληνας τενίστας επικράτησε δύσκολα με 2-1 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ (6-1, 4-6, 7-6 [6]) και την Πέμπτη θα τα δώσει όλα απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παρά τη νίκη, είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και παραλίγο να χάσει ένα δικό του παιχνίδι.

Ο 22χρονος έσπασε το… ρόδι στη φετινή διοργάνωση και ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση του ομίλου με τον Ράφαελ Ναδάλ, έχοντας 1 νίκη και 1 ήττα, με τον Τιμ να είναι στην κορυφή με 2-0 και τον Ρούμπλεφ στην τέταρτη και τελευταία θέση με 0-2. Ο νικητής του παιχνιδιού της Πέμπτης θα περάσει στα ημιτελικά, ενώ ο ηττημένος θα πάει για διακοπές, αφού δεν υπάρχει άλλο τουρνουά για τη φετινή σεζόν.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και κάνοντας γρήγορο μπρέικ προηγήθηκε με 3-0. Ο Ρώσος προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 3-1, αλλά ο έλληνας τενίστας με νέο μπρέικ έκανε το 6-1 και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Ρούμπλεφ βρήκε ρυθμό πίσω από τη γραμμή του σερβίς και κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι. Οι δύο τενίστες κρατούσαν τα σερβίς τους μέχρι το 5-4, όταν ο Ρώσος κατάφερε να κάνει το μπρέικ αι με 6-5 να ισοφαρίσει σε 1-1.

Το παιχνίδι πήγε σε τρίτο σετ. Στο 3ο γκέιμ ο Στέφανος είχε 5 ευκαιρίες για μπρέικ, αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να σπάσει το σερβίς του άλλου, με αποτέλεσμα το σετ να οδηγηθεί στο τάι μπρέικ.

Εκεί είχαμε δύο ανατροπές. Ο Στέφανος προηγήθηκε με 5-2, αλλά ο Ρώσος γρήγορα κατάφερε να γυρίσει το ματς και να κάνει το 6-5. Σέρβιρε μάλιστα για τη νίκη, αλλά έκανε διπλό λάθος. Ο Ρούμπλεφ έχασε τη συγκέντρωσή του και ο Στέφανος με τρεις σερί πόντους έκανε το 8-6 και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024