Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο δικός του… Μάικ Τζέιμς

Ο δικός του… Μάικ Τζέιμς

Αν υπήρχε ένα θετικό το βράδυ της Τρίτης για τον Παναθηναϊκό; Αυτό ήταν ο Σέλβιν Μακ. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα έδειξε πως είναι εδώ για να φορέσει τα… παπούτσια που έχουν μείνει κενά. Εκείνα του ηγέτη.

Ο τελευταίος Αμερικανός που ήξερες πως μπορείς να του ακουμπήσεις την μπάλα, έστω κι αν ήταν ολίγον τι… τρελός; Ο Μάικ Τζέιμς. Ο άνθρωπος που σήμερα που μιλάμε κοστίζει τρία εκατομμύρια ετησίως στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Που ο Δημήτρης Ιτούδης, όσα θέματα κι αν έχει μαζί του που πηγάζουν από τη συμπεριφορά του, θα του δώσει την τελευταία μπάλα στα χέρια του. Θα ζήσει ή θα πεθάνει με τα κέφια του Τζέιμς. Εκείνος ήταν ο τελευταίος εξ Αμερικής που ο Παναθηναϊκός είχε να καμαρώνει πως ανήκει στα καλύτερα γκαρντ της Ευρώπης.

Και ο τελευταίος του ηγέτης; Ο Νικ Καλάθης. Για συνεχόμενα χρόνια. Με τα πάνω του και τα κάτω. Με τους διχασμούς που έφερνε η παρουσία του. Αλλά πάντα εκεί. Έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη. Το πόσο σπουδαίος ήταν ο Καλάθης φάνηκε όταν βγήκε ελεύθερος στην αγορά. Οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης του πρόσφεραν συμβόλαιο εκατομμυρίων. Η όμορφη Βαρκελώνη θα τον έχει κοντά της τουλάχιστον για τρία χρόνια.

Λείπει ένας Καλάθης από τον Παναθηναϊκό. Τώρα καταλαβαίνουμε το πόσο. Τώρα που δεν υπάρχει το μυαλό… κομπιούτερ μέσα στο παρκέ. Έλειπε και ένας Μάικ Τζέιμς. Γιατί πληθυντικός; Διότι ο Σέλβιν Μακ έχει βαλθεί σε δύο μόνο αγώνες να αποδείξει ότι μπορεί να… φορέσει τα παπούτσια των τελευταίων σπουδαίων γκαρντ που βρίσκονταν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Απέναντι στην Εφές πήγε να γυρίσει ένα ματς μόνος του. Πέτυχε 20 πόντους πριν καλά – καλά μάθει ότι τον Παπαπέτρου τον λένε Ιωάννη. Πριν μάθει τα ονόματα των συμπαικτών του, προτού αφομιώσει τα συστήματα του Βόβορα. Αυτό το μπάσκετ… αλάνας που έπαιξε κόντρα στους Τούρκους σου έδειχνε πως αν έχει έρθει για να παίξει το μπάσκετ που ξέρει, θα κάνει τη διαφορά. Θα ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό.

Το έκανε και δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να κρατήσει κάτι από την παρουσία του στη Βαλένθια το βράδυ της Τρίτης, είναι η εικόνα του Αμερικανού. Η ηγετική φυσιογνωμία που έβγαλε και πάλι. Η σύνδεση που έχει με το καλάθι. Έμοιαζε σαν να πετάει βότσαλο στον ωκεανό. Και κάνει εντύπωση αυτό το 18:48 πλάι στον χρόνο συμμετοχής του. Με τέτοπια εικόνα που είχε, ο Βόβορας μάλλον λάθεψε που δεν τον άφησε στο παρκέ περισσότερη ώρα και τον περιόρισε σε χρόνο λιγότερο του ενός ημιχρόνου.

Τη στιγμή που ο Σαντ-Ρος έπαιξε 26:35, ο αρνητικός Φόστερ 16:21, ο ανέτοιμος Νέντοβιτς 18:28. Τι έκανε ο Μακ σε αυτά τα 18 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα που έμεινε στο παρκέ; Πάρτε ανάσα: 2/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 2/2 βολές, τέσσερις ασίστ, δύο κλεψίματα, δύο ριμπάουντ. Ηγέτης. Αλλά ο ένας δεν κερδίζει τους πολλούς.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει ρόλους στους παίκτες του. Και να χτίσει αυτούς τους ρόλους πλάι στον νέο πρωταγωνιστή του. Μονάχα έτσι θα βρει ξανά έναν δρόμο που θα του επιτρέψει να χαμογελάσει, να ελπίζει, να φιλοδοξεί. Ο Μακ δήλωσε παρών με το καλημέρα. Οφείλουν και οι υπόλοιποι να τον ακολουθήσουν.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024