Ο υφυπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε διάσκεψη μαζί με 60 υπουργούς και υφυπουργούς χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Ιταλία

Την έντονη κριτική του κατά της τουρκικής κυβέρνησης σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας εξέφρασε χθες ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης συμμετέχοντας σε σχετική υπουργική διάσκεψη, που διοργανώθηκε από την Πολωνία και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Στη διάσκεψη συμμετείχαν περίπου 60 Υπουργοί και Υφυπουργοί χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Ιταλία κτλ.

Ο κ. Βλάσης δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία που η χώρα μας δίνει στην προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα μιας εποχής με πολλές προκλήσεις.

Επιπλέον, πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στην ανάγκη προστασίας των Ελληνορθόδοξων Πατριαρχείων  και στο αίτημα επαναλειτουργίας της θεολογικής σχολής της Χάλκης, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για τη μετατροπή σε τζαμί τόσο της Αγίας Σοφίας όσο και της Μονής της Χώρας, καλώντας ταυτόχρονα τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών να στηρίξουν την προσπάθεια επιστροφής των μνημείων αυτών στο προηγούμενο καθεστώς τους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr