Σε λανθασμένη και χωρίς δόλο κίνηση αναφέρεται το ΑΠΕ

Την εξήγησή του για το… λάθος που έγινε με φωτογραφία σε κείμενο για την πορεία του ΠΑΜΕ στο Πολυτεχνείο, έδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
“Σχετικά με τη φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε για να πλαισιώσει το θέμα της σημερινής συγκέντρωσης του ΚΚΕ με αφορμή την 47η επέτειο.. του Πολυτεχνείου, θα θέλαμε να σαςδιαβεβαιώσουμε ότι ουδεμία πρόθεση, σκοπιμότητα ή δόλος υπήρξε από την πλευρά του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η ανάγκη για άμεση μετάδοση του γεγονότος, οδήγησε στη χρησιμοποίηση εκ παραδρομής παλαιότερης φωτογραφίας που υπήρχε στο φωτογραφικό μας αρχείο.
Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων”.

Υπενθυμίζεται ότι ζήτημα δημιουργήθηκε στις 17 Νοεμβρίου για μια φωτογραφία που ανέβασε το ΑΠΕ – ΜΠΕ το πρωί σε κείμενο για την πορεία των μελών του ΚΚΕ με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το Πρακτορείο χρησιμοποίησε παλαιότερη φωτογραφία από κινητοποίηση, κατά πάσα πιθανότητα μαθητών και φοιτητών για να δείξει ότι δεν τηρούνται τα μέτρα για τον κοροναϊό και οι αποστάσεις.

Το κείμενο με τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στις 10.46 αναφέρει: «Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία της κομματικής οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία».

Και συνεχίζει η λεζάντα: «Από τους συμμετέχοντες τηρούνται όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις».

Ωστόσο, η φωτογραφία, η οποία είναι καταφανώς αρχείου, από παλιά κινητοποίηση, δείχνει παιδιά να είναι μαζί, σχηματίζοντας αλυσίδα και να κάνουν πορεία.

Είναι άγνωστο αν πρόκειται ακόμη και για κινητοποίηση μελών του ΚΚΕ, όμως, αυτό δεν έχει καμιά σημασία.

Το κρατικό πρακτορείο, σε μια χρονική στιγμή ιδιαίτερα έκρυθμη, με τις απαγορεύσεις συναθροίσεων να στιγματίζουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, προβαίνει σε αυτό το ατόπημα.

Δημιουργούνται έτσι εντυπώσεις ότι τα μέλη του ΚΚΕ που έκαναν το πρωί πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, δεν τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Ωστόσο, οι σωστές φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, δείχνει ότι τηρούσαν απόλυτα τις αποστάσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr