Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αχτσιόγλου : Εκτός επιστρεπτέας προκαταβολής οι 4 στους 5

Αχτσιόγλου : Εκτός επιστρεπτέας προκαταβολής οι 4 στους 5

Οι τέσσερις στους πέντε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες παραμένουν αποκλεισμένοι από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, δηλώνει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου

Οι τέσσερις στους πέντε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες παραμένουν αποκλεισμένοι από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, δηλώνει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Οικονομική ασφυξία

Σημειώνει σε δήλωσή της ότι «οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία και η επιμονή της κυβέρνησης να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο ανεξαρτήτως αποτελέσματος, επιβεβαιώνει ότι το πράττει συνειδητά». Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι η άρνησή της να τους χορηγήσει απευθείας μη επιστρεπτέα ενίσχυση εδώ και καιρό «είναι πια καταλυτικά διαλυτική για την πραγματική οικονομία».

Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει:

-Η κυβέρνηση κάνει αυστηρότερο το κριτήριο της μείωσης του τζίρου -από 10% σε 20%- που θέτει ως προϋπόθεση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, στους νέους κύκλους του μέτρου. Τονίζει ότι έτσι «αποκλείει πολύ μεγάλο μέρος ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, καθώς και πάρα πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

-Ακόμα και το βοήθημα των 800 ευρώ που είχε δοθεί στο πρώτο λοκντάουν, σε ένα μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών, τώρα δεν υπάρχει και αντικαταστάθηκε από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, σημειώνει.

-Επίσης αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αφαιρεί από το δάνειο που δίνει στις επιχειρήσεις το επίδομα αναστολής που έχουν λάβει οι εργαζόμενοί τους, εκμηδενίζοντας σε πολλές περιπτώσεις την ενίσχυση.

Περιορισμένος αριθμός επιχειρήσεων

-Σημειώνει ότι την Επιστρεπτέα Προκαταβολή έχει λάβει ένας περιορισμένος αριθμός επιχειρήσεων, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, επαναλαμβάνονται σε κάθε κύκλο που έχει έως τώρα υλοποιηθεί. Προσθέτει ότι αυτό προκύπτει από τις ίδιες τις δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα, πριν από λίγες ημέρες, ότι στους τρεις πρώτους κύκλους την έλαβαν «145.132 μοναδιαία ΑΦΜ επιχειρήσεων», εκ των οποίων οι 120.000 επιχειρήσεις στον 1ο και 2ο κύκλο, δηλαδή στον 3ο κύκλο μόνο 25.000 την έλαβαν για πρώτη φορά.

-«Οι 4 στους 5 των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, παραμένουν αποκλεισμένοι από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, η οποία ακόμα και για όσους τη λαμβάνουν συνιστά ένα δάνειο που αυξάνει το χρέος τους», τονίζει.

-Σχολιάζει, τέλος, ότι «στο επίπεδο «αριστείας της κυβέρνησης» τα νούμερα είναι σχετικά, αφού άλλα λέει ο κ. Μητσοτάκης (βλ. δηλώσεις ‪29/7‬) και άλλα ο υπουργός Oικονομικών για το ίδιο θέμα, με στόχο πάντα, φυσικά, την εξαπάτηση των πολιτών».

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024