Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολυτεχνείο : Οι συλληφθέντες περιγράφουν την σύλληψή τους - Με είχαν ακινητοποιήσει και με χτυπούσαν

Πολυτεχνείο : Οι συλληφθέντες περιγράφουν την σύλληψή τους – Με είχαν ακινητοποιήσει και με χτυπούσαν

Ο Ο.Κ., περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο τον συνέλαβαν και ξυλοκόπησαν τον ίδιο, τη μητέρα και την αδερφή του, ενώ κάνει λόγο για αστυνομικό πογκρόμ και μεταφορά του από το ΑΤ Κολωνού στη ΓΑΔΑ σαν να επρόκειτο για συνθήκες απαγωγής.

Ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκαν σε βάρος πέντε ατόμων συνελήφθησαν χθες σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας.

Ανάμεσα τους και ένας 24χρονος που συνελήφθη στα Σεπόλια, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Τον έπιασαν στο κατώφλι του σπιτιού του

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τρίτης, άντρες της αστυνομίας προχώρησαν σε βίαιη επίθεση εναντίον δυνάμεων του ΝΑΡ, συνδικαλιστών, φοιτητών και απλών πολιτών.

Αφού διαλύθηκε η συγκέντρωση στον σταθμό Λαρίσης, μερίδα των συγκεντρωμένων πραγματοποίησε πορεία στην οδό Χειμάρρας, στα Σεπόλια, προς τον σταθμό του Μετρό της περιοχής.

Εκεί, όμως, βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΙΑΣ, καθώς και ένας Αίαντας. Ακολούθησε ρίψη χημικών και κρότου λάμψεις, με τον κόσμο να τρέχει να σωθεί στους γύρω δρόμους.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν, χτύπησαν και συνέλαβαν διαδηλωτή της πορείας, O.K., μπροστά από την είσοδο του σπιτιού του.

Η αδελφή του Λ.Κ. και ο πατέρας του Δ.Κ. διαμαρτυρήθηκαν, όπως και άλλοι.

Από τη διαμαρτυρία ο πατέρας Δ.Κ. βρέθηκε με προκάρδιο άλγος στον Ευαγγελισμό, όπου όμως οι αστυνομικοί τον έχουν φρουρούμενο, και η αδελφή του μαζί με άλλους στο ΑΤ της οδού Θήρας.

Σημειώνεται πως κατά τη σύλληψη του φοιτητή Ο.Κ. απλοί πολίτες κατέβηκαν από τα σπίτια τους για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία της Αστυνομίας. Και πάλι υπήρξαν εντάσεις με τους αστυνομικούς.

Ο Ο.Κ., περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο τον συνέλαβαν και ξυλοκόπησαν τον ίδιο, τη μητέρα και την αδερφή του, ενώ κάνει λόγο για αστυνομικό πογκρόμ και μεταφορά του από το ΑΤ Κολωνού στη ΓΑΔΑ σαν να επρόκειτο για συνθήκες απαγωγής.

«Την στιγμή που φτάναμε κοντά στο σπίτι μου, έγινε πογκρόμ από την αστυνομία και ήρθανε κάτω από το σπίτι μου, στην πυλωτή, χτυπάγανε τα αυτοκίνητα, χτυπούσαν στα κεφάλια, χτυπούσαν την μάνα μου» καταγγέλλει ο Ο.Κ.

«Εκεί μπήκα να την υπερασπιστώ. Έβλεπα να χτυπάνε την αδερφή μου και την μάνα μου και μπήκα μπροστά» περιγράφει.

«Στο σημείο αυτό, χωρίς να φέρω καμιά αντίσταση, άρχισαν να με χτυπάγανε στα πόδια και στο κεφάλι και μου έβαλαν χειροπέδες. Με είχαν ακινητοποιήσει και με χτυπάγανε. Έπειτα με πήγαν στο Α.Τ. Κολωνού και μετά, σαν κανονική απαγωγή, χωρίς να ξέρουν ούτε ο δικηγόρος μου ούτε οι γονείς μου, με πήγαν στη ΓΑΔΑ» καταγγέλλει ο Ο.Κ.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024