Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Με ή χωρίς εμβόλιο θα πεθάνουν 15.000 άνθρωποι στη χώρα μας

Κοροναϊός : Με ή χωρίς εμβόλιο θα πεθάνουν 15.000 άνθρωποι στη χώρα μας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον καθηγητή και βάσει του ποσοστού της θνητότητας, που έχει ο νέος κοροναϊός και αγγίζει το 0,15%, στη χώρα μας θα χάσουν τη ζωή τους έως και 15.000 άνθρωποι.

Ανησυχία προκαλούν οι εκτιμήσεις του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος εκτιμά πως εκατοντάδες θα είναι οι άνθρωποι που θα χάσουν τη ζωή τους από τον κοροναϊό στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον καθηγητή και βάσει του ποσοστού της θνητότητας, που έχει ο νέος κοροναϊός και αγγίζει το 0,15%, στη χώρα μας θα χάσουν τη ζωή τους έως και 15.000 άνθρωποι.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ethnos.gr, οι θάνατοι αυτοί θα καταγραφούν το επόμενο διάστημα και εντός του κύματος της επιδημίας που διανύουμε.

«Η θνητότητα του κοροναϊού είναι 0,15% συνεπώς στο ανώτατο σημείο της επιδημίας θα χάσουν τη ζωή τους 15.000 άνθρωποι. Αυτές θα είναι οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές έχουμε δεν έχουμε εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά.

«Εάν για παράδειγμα δεν μας είχε ενημερώσει κανείς ότι υπάρχει ο νέος κοροναϊός, μπορεί και να μη το διαπιστώναμε. Και αυτό διότι στους συνολικά 120.000 θανάτους που καταγράφονται ετησίως στην χώρα μας θα είχαν προστεθεί άλλοι 15.000 και θα θεωρούσαμε ότι μπορεί να πέθαναν από γρίπη ή άλλη αιτία καθώς δεν θα υπήρχε πολύ μεγάλη απόκλιση από τους συνήθεις θανάτους που καταγράφονται κάθε χρόνο» εξήγησε.

Θετικά νέα από το εμβόλιο της Pfizer

Η τελική ανάλυση της Φάσης 3 των κλινικών δοκιμών δείχνει ότι το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech προσφέρει αποτελεσματικότητα 95% στην πρόληψη της Covid-19, ακόμα και μεταξύ των ηλικιωμένων, χωρίς να προκαλεί σοβαρές παρενέργειες.

Τα ευρήματα αυτά υπερβαίνουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα 90% που είχε ανακοινώσει η Pfizer σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα -μια είδηση που άναψε φως στην άκρη του τούνελ της πανδημίας.

«Η αποτελεσματικότητα που μετρήσαμε είναι σταθερή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες […] στους ενηλίκους άνω των 65 ετών ξεπερνά το 94%» αναφέρει κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Η είδηση έρχεται την ίδια μέρα με την ανακοίνωση προκαταρκτικών αποτελεσμάτων για το εμβόλιο της κινεζικής Sinovac Biotech, το οποίο φαίνεται πως προκαλεί επαρκή απόκκριση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσα σε 14 ημέρες.

Αποτελεσματικότητα άνω του 90% στην πρόληψη της λοίμωξης από τον κοροναϊό SARS-CoV-2 προσφέρουν επίσης, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα, το εμβόλιο της Moderna και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024