Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΕΚ έχει ήδη καθυστερήσει για Λιβάγια, Ολιβέιρα

Η ΑΕΚ έχει ήδη καθυστερήσει για Λιβάγια, Ολιβέιρα

Τι κάνει η ΑΕΚ με τα δύο αστέρια της

Το θέμα των ημερών στην ΑΕΚ δεν είναι άλλο από τις ανανεώσεις των συμβολαίων του Νέλσον Ολιβέιρα και του Μάρκο Λιβάγια. Δύο παικτών με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ενωση και συνάμα τα πιο «βαριά» συμβόλαια του ρόστερ. Αυτό είναι που κάνει και περίπλοκο το ζήτημα της επέκτασης της συνεργασίας τους με την ΠΑΕ.

Η ΑΕΚ είναι αλήθεια πως έχει καθυστερήσει σημαντικά. Αμφότεροι μπορούν από τον Γενάρη να διαπραγματευτούν ως ελεύθεροι τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους για την επόμενη χρονιά. Και αυτό είναι κάτι που τους δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στις διαπραγματεύσεις με την Ενωση.

Το θέμα της ανανέωσης των συμβολαίων των Ολιβέιρα και Λιβάγια δεν είναι σίγουρα απλό. Κάθε περίπτωση έχει τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητές της, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το οικονομικό σκέλος θα παίξει τον ρόλο του. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ προχωρά και τις δύο υποθέσεις, είναι σαφές πως έχει την πρόθεση να διαθέσει ένα μεγάλο ποσό, για να πετύχει συμφωνία.

Τα δεδομένα είναι τέτοια, που στο ενδεχόμενο ανανέωσης και των δύο παικτών, είναι πιθανό να διατεθούν από πλευράς ΑΕΚ σε ορίζοντα τριετίας, έως και 5 εκατομμύρια ευρώ! Αυτή τη στιγμή ο Ολιβέιρα λαμβάνει 1 εκατ. ευρώ ετησίως, τη στιγμή που το συμβόλαιο του Λιβάγια προβλέπει 700.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο Κροάτης στην κουβέντα που είχε γίνει πριν από περίπου δύο μήνες με την ΑΕΚ, είχε ζητήσει επί της ουσίας ένα συμβόλαιο αντίστοιχο με του Ολιβέιρα! Η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει την πρόθεση να προσφέρει λίγο λιγότερα χρήματα στον Λιβάγια, ανταμείβοντάς τον όμως με μια συμφωνία τριετούς διάρκειας! Μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει πιθανότατα κλιμακωτά αυξανόμενες απολαβές.

Από την άλλη, για τον Ολιβέιρα ο ορίζοντας της συμφωνίας που θα προτείνει η ΑΕΚ θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες διετούς διάρκειας. Χωρίς να αποκλείεται ακόμα και ένα deal για 1+1 χρόνο! Ενώ η οικονομική βάση θα είναι κοντά στην υπάρχουσα. Οπως και να έχει όμως αυτές οι δύο υποθέσεις πρέπει έτσι ή αλλιώς να κλείσουν άμεσα.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024