Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολυτεχνείο - Χρυσοχοΐδης: Πρόστιμα και ποινικές συνέπειες για προσαχθέντες και συλληφθέντες

Πολυτεχνείο – Χρυσοχοΐδης: Πρόστιμα και ποινικές συνέπειες για προσαχθέντες και συλληφθέντες

«Σε όλους αυτούς που προσήχθησαν ή συνελήφθησαν θα επιβληθούν πρόστιμα covid. Πέρα από την ποινική μεταχείριση. Για την συγκέντρωση (σ.σ. του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας) που έγινε θα διερευνηθούν όλες οι αιτίες γιατί υπάρχουν παραβάσεις των κανόνων δημόσιας υγείας» είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Την επιβολή προστίμων για παράβαση των μέτρων για τον κοροναϊό covid-19 αλλά και ποινικές συνέπειες για τους προσαχθέντες και συλληφθέντες, προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δεν υπήρχε άλλη επιλογή

«Σε όλους αυτούς που προσήχθησαν ή συνελήφθησαν θα επιβληθούν πρόστιμα covid. Πέρα από την ποινική μεταχείριση. Για την συγκέντρωση (σ.σ. του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας) που έγινε θα διερευνηθούν όλες οι αιτίες γιατί υπάρχουν παραβάσεις των κανόνων δημόσιας υγείας» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας πριν από λίγο στο Σκάι.

Ουσιαστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για δοικητικά πρόστιμα αλλά και ποινικές διώξεις και στους διοργανωτές της συγκέντρωσης, πέραν των όσων έχουν προσαχθεί ή συλληφθεί.

Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης για να αντικρούσει τις κατηγορίες που του έχει απευθύνει το ΚΚΕ για όργιο αστυνομικής καταστολής στη συγκέντρωση της Πανεπιστημίου όπου η Αστυνομία χτύπησε χωρίς να αφήσει να διαλυθεί ήσυχα η συγκέντρωση, υποστήριξε τα εξής:

«Νιώθω μεγάλη απογοήτευση γιατί τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί. Την ώρα που έχουμε 95% ΜΕΘ καλυμένες μια παράταξη πραγματοποιεί συγκέντρωση με 1500 άτομα. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα.

Με δική μου εντολή ο αξιωματικός που ήταν παρών ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης να διαλυθεί. Συγκεντρώθηκαν στην πανεπιστημίου για να κάνουν πορεία» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και δικαιολογώντας την επέμβαση της αστυνομίας τόνισε ότι «δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

Μονομερής τοποθέτηση

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες για προπηλακισμούς βουλευτών ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «θα διερευνηθούν όλα» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει «να τελειώνει η μονομερής τοποθέτηση κατά της αστυνομίας».

Από εκεί και πέρα ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπάθησε να παρουσιάσει ως «ανοχή» της κυβέρνησης και του υπουργείου τις πολιτικές εκδηλώσεις των κομμάτων για το Πολυτεχνείο, που παρέκαμψαν την απαγόρευση για τις συναθροίσεις των τεσσάρων και άνω ατόμων.

Με δική μου ευθύνη

«Δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις των κομμάτων. Απαγορεύτηκαν πορείες και συναθροίσεις. Δεν ήταν η μέρα για πρόστιμα» υποστήριξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Με δική μου ευθύνη έγιναν όλα αυτά» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης λέγοντας ότι δεν ήταν «η μέρα για πρόστιμα». Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε ότι τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ στο ερώτημα πως κατάφεραν οι διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «η πόλη ήταν ανοιχτή και λειτουργούσε η ζωή στην πόλη».

Τέλος ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλησε να διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει εκδηλώσεις ούτε στις 6 Δεκεμβρίου στην επέτειο για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024