Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Μάχη στα νοσοκομεία για τους εκατοντάδες διασωληνωμένους

Κοροναϊός : Μάχη στα νοσοκομεία για τους εκατοντάδες διασωληνωμένους

Σήμερα διαγνώστηκαν 2.422 νέες περιπτώσεις του ιού στη χώρα, 443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 63 άνθρωποι χάθηκαν στη μάχη κατά της πανδημίας

Με όλες του τις δυνάμεις επιτίθεται, πλέον, ο κοροναϊός στη χώρα και το σύστημα υγείας καταρρέει, χωρίς κρεβάτια, χωρίς εντατικές, χωρίς προσωπικό.

Σήμερα διαγνώστηκαν 2.422 νέες περιπτώσεις του ιού στη χώρα, 443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 63 άνθρωποι χάθηκαν στη μάχη κατά της πανδημίας.

Στα νοσοκομεία όλης της χώρας ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Την 1η Νοεμβρίου 140 ασθενείς κοροναϊού είχαν δισωληνωθεί. Ο αριθμός εκτοξεύτηκε στους 228 μετά από μια εβδομάδα, σκαρφάλωσε στους 310 στις 12 Νοεμβρίου, για να αγγίξει τους 400 στις 16 Νοεμβρίου.

Οι γιατροί δίνουν αγώνα για να επαναφέρουν τους ασθενείς αυτούς. Τους κρατάει δυνατούς η ευγνωμοσύνη των ανθρώπων που παίρνουν, ξανά, την πρώτη ανάσα.

Η μεγαλύτερη πίεση ασκείται στη Βόρεια Ελλάδα όπου σύντομα, όπως λένε οι επιστήμονες, θα δούμε αεροδιακομιδές ασθενών προς την Αττική, η οποία επίσης εκπέμπει σήμα κινδύνου.

Από τις 212 μονάδες εντατικής θεραπείας στο λεκανοπέδιο, οι 148 είναι κατειλημμένες και μόλις 64 παραμένουν κενές ενώ από τις 1162 απλές κλίνες covid, οι 578 έχουν γεμίσει.

Την ίδια ώρα, οι ομοσπονδίες των γιατρών και των νοσηλευτών επιμένουν να ζητούν προσλήψεις προσωπικού, αφού το έμψυχο δυναμικό του συστήματος υγείας έχει ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024