Την ίδια μέρα που η SpaceX του Έλον Μασκ εκτόξευσε τετραμελές πλήρωμα προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος είχε και δεύτερο λόγο να πανηγυρίζει: έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Η εταιρεία ηλεκτροκίνησης Tesla, έτερο τέκνο του Μασκ, έγινε δεκτή την Δευτέρα στον δείκτη S&P 500 της αμερικανικής χρηματαφοράς, εξέλιξη που οδήγησε σε άνοδο της μετοχής κατά 14% σε μια ημέρα.

Δεδομένου ότι ο ιδρυτής της εταιρείας διατηρεί το 20% των μετοχών της, τα κέρδη έφτασαν το εντυπωσιακό νούμερο των 15 δισ. δολαρίων. Η καθαρή περιουσία του Μασκ εκτοξεύτηκε έτσι στα 117,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Οι θεαματικές οικονομικές αποδόσεις σκιάζονται πάντως ότι από το γετονός ότι ο Μασκ «πιθανότατα» πάσχει από ήπια μορφή Covid-19, για την οποία τα τεστ δίνουν αντιφατικά αποτελέσματα. Τα συμπτώματα φέρεται να είναι όμοια με «μικρό κρυολόγημα».

Καλή χρονιά για την Tesla

H Tesla θα περάσει στον δείκτη S&P 500 στις 21 Δεκεμβρίου κλείνοντας έτσι μήνες εικοτολογίας.

Με τη χρηματιστηριακή αξία της να ξεπερνά τα 400 δισ. δολάρια, η αμερικανική εταιρεία που κατάφερε να γίνει η πλουσιότερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου θα είναι και ο μεγαλύτερος νέος παίκτης του δείκτη.

To Tesla Model 3 είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της εταιρείας

Τα επενδυτικά κεφάλαια που παρακολουθούν τον δείκτη θα επενδύουν αυτόματα στην εταιρεία του Μασκ, επισημαίνει το BBC.

Η Tesla έγινε δεκτή στον S&P 500 εκπληρώνοντας την απαίτηση για τέσσερα συνεχόμενα κερδοφόρα τρίμηνα, χάρη στις πωλήσεις που σημειώνουν αύξηση.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της η εταιρεία παρουσίαζε ζημίες και φέτος η παραγωγή αναμένεται να φτάσει στο μισό εκατομμύριο οχήματα, πολύ κάτω από τα 10 εκατομμύρια της Toyota.