Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΤΕΕ : Επίκαιρα και ισχυρά τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

ΤΕΕ : Επίκαιρα και ισχυρά τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Τα διαχρονικά μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για "Ψωμί- Παιδεία - Ελευθερία" παραμένουν και επίκαιρα και ισχυρά. Φωτίζουν και καθοδηγούν, ακόμη και στις σημερινές συνθήκες, τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική απελευθέρωση, γνώση, πρόοδο και προκοπή» τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, με αφορμή την47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Τα διαχρονικά μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για «Ψωμί- Παιδεία – Ελευθερία» παραμένουν και επίκαιρα και ισχυρά. Φωτίζουν και καθοδηγούν, ακόμη και στις σημερινές συνθήκες, τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική απελευθέρωση, γνώση, πρόοδο και προκοπή. Με σύμβολο και τοπόσημο το ιστορικό συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων» τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, με αφορμή την47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η δήλωση του Γιώργου Στασινού

«Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ιστορικά γεγονότα, τους θεσμούς, τα πρόσωπα, τις αξίες και τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το ΤΕΕ τιμά τη φετινή επέτειο των γεγονότων του Νοεμβρίου 1973, ακόμη και στις ιδιαίτερες και μοναδικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και παγκοσμίως, ως κορυφαία πράξη αντίστασης της νεολαίας, των φοιτητών, των επιστημόνων, των εργαζομένων και του λαού κατά της δικτατορίας.

Ταυτόχρονα όμως τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου και ως κορυφαία στιγμή όλων των αγώνων της νεολαίας και ως σημείο καμπής του αιτήματος για κοινωνική και ατομική πρόοδο.

Τα διαχρονικά μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για «Ψωμί- Παιδεία – Ελευθερία» παραμένουν και επίκαιρα και ισχυρά. Φωτίζουν και καθοδηγούν, ακόμη και στις σημερινές συνθήκες, τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική απελευθέρωση, γνώση, πρόοδο και προκοπή. Με σύμβολο και τοπόσημο το ιστορικό συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων.

Μέσα από τις ατομικές και συλλογικές μας επιλογές, οι Έλληνες διπλωματούχοι μηχανικοί και ο φορέας τους, το ΤΕΕ, προσπαθούμε να συνεχίσουμε τους αγώνες αυτούς.

Μέσα από το επάγγελμά μας, την επιστήμη μας, την κοινωνική μας ζωή, που τόσο έχουν περιοριστεί στις τωρινές συνθήκες, εξακολουθούμε να πασχίζουμε για το κοινό καλό και να τιμούμε τους αγώνες των γνωστών και άγνωστων αγωνιστών του 1973».

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024