Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου: Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο
«Είμαστε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Το νοσοκομείο έχει 200 κλίνες ΜΕΘ και είναι κατειλημμένες από βαριά ασθενείς και 44 κλίνες σε διάθεση μιας νόσου. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό», τόνισε ο Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου
Συγκλονίζει ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου Νικόλαος Καπραβέλος του νοσοκομείου που σηκώνει τεράστιο βάρος στη Θεσσαλονίκη.
Πριν λίγη ώρα, άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον κοροναϊό, είπε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνουν αυτή τη στιγμή γιατροί και ασθενείς στα νοσοκομεία.
«Δεν έχω μάθει να βγαίνω στα κανάλια για να ανακοινώσω ένα θάνατο. Δε φοβόμαστε το θάνατο, αλλά δε μας φοβάται και ο θάνατος».
Όπως είπε ο Διευθυντής του Παπανικολάου, «οι τελευταίοι που θα πέσουνε θα είμαστε εμείς, γιατί είμαστε θυμωμένοι.»
Συγκλονιστική ήταν, επίσης, η δήλωσή του ότι «κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο».
«Είμαστε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Το νοσοκομείο έχει 200 κλίνες ΜΕΘ και είναι κατειλημμένες από βαριά ασθενείς και 44 κλίνες σε διάθεση μιας νόσου. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό», τόνισε.
Ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε πως «η στατιστική του πρώτου κύματος ήταν λάθος. Δεν είναι οι μεγάλης ηλικίας και τα υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πλέον νέους ασθενείς, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Δεν κάνει διάκριση».
«Αυτή τη στιγμή, δίνει μάχη για τη ζωή του 35χρονος, χωρίς να έχει κανένα υποκείμενο νόσημα, με μια βαρύτατη πνευμονία. Έχω 12 στους 12 ασθενείς με βαριά αναπνευστικά προβλήματα», προσέθεσε.
Στη συνέχεια είπε: «Δε βγαίνουμε για να φοβίσουμε τον κόσμο. Χθες βράδυ μεταφέραμε έναν ασθενή που ήταν καλύτερα, αλλά όχι σε άριστη κατάσταση, για να πάρουμε βαρύτατα διασωληνωμένο 54χρονο από το τμήμα».
Ο κ. Καπραβέλος εξήγησε πως πλέον βρίσκονται υπό τις οδηγίες του κέντρου επιχειρήσεων. «Έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Οι νοσηλευτές δεν έχουν πάρει ρεπό».
Παράλληλα, έκανε έκκληση προς την πολιτεία ώστε οι επικουρικοί να γίνουν μόνιμοι, καθώς το σύστημα τους έχει ανάγκη.
«Ο μόνος τρόπος για να αναχαιτιστεί η πανδημία είναι η απομόνωση. Αργήσαμε να πάρουμε μέτρα.», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «είναι τέτοια η πίεση στο σύστημα. 200 ασθενείς αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για τη ζωή τους».
Τέλος, έκανε έκκληση και προς τους πολίτες. «Βοηθήστε μας να κρατήσουμε το σύστημα. Να μην επισκέπτεστε ούτε τα παιδιά σας. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πόλεμο».
Επεσήμανε, δε, ότι «ο ιός αυτός δε ζει μόνος του. Το μεγαλύτερο κακό που μπορείς να του κάνεις είναι να τον απομονώσεις. Το δεύτερο κύμα είναι ισχυρότατο. Τον χαϊδέψαμε τον ιό».
Για το πόσο θα κρατήσει η πανδημία, είπε ότι «το κύμα το πολύ να κρατήσει 3-4 μήνες».
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)



















![Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_23_03_511783200164-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442