Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λος Άντζελες : Η πόλη των ΗΠΑ που δεν...«κοιμάται» ποτέ

Λος Άντζελες : Η πόλη των ΗΠΑ που δεν…«κοιμάται» ποτέ

Ονομάστηκε το «Πόλη των Αγγέλων» εν μέρει λόγω της ισπανικής σημασίας του ονόματος του, το Λος Άντζελες είναι γνωστό για το μεσογειακό του κλίμα, την εθνοτική ποικιλομορφία και την εκτεταμένη μητρόπολη

Το Λος Άντζελες (Los Angeles) ή με βάση τα αρχικά L.A. (ελ έι) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών από άποψη πληθυσμού, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά, πολιτιστικά, επιστημονικά και ψυχαγωγικά κέντρα του κόσμου.

Βρίσκεται στη δυτική ακτή των Η.Π.Α., στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. Έχει 3,85 εκατομμύρια κατοίκους σύμφωνα με εκτίμηση του 2006 και έκταση 1.214,9 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η αχανής μητροπολιτική περιοχή του Λος Άντζελες εκτιμάται ότι αριθμεί πάνω από 13 εκατομμύρια κατοίκους, οι οποίοι αποκαλούνται Angelenos.

Η πόλη αποτελεί ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη στον κόσμο, καθώς κατοικούν άνθρωποι προερχόμενοι από κάθε γωνιά της γης, που προσελκύονται από το ευχάριστο κλίμα, τον έντονο και γεμάτο ενέργεια τρόπο ζωής αλλά και την υπόσχεση του αμερικανικού ονείρου.

Ονομάστηκε το «Πόλη των Αγγέλων» εν μέρει λόγω της ισπανικής σημασίας του ονόματος του, το Λος Άντζελες είναι γνωστό για το μεσογειακό του κλίμα, την εθνοτική ποικιλομορφία και την εκτεταμένη μητρόπολη.

Η πόλη είναι επίσης ένας από τους σημαντικότερους οικονομικούς κινητήρες εντός του έθνους, με μια διαφορετική οικονομία σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών και πολιτιστικών πεδίων. Το Λος Άντζελες είναι επίσης γνωστό ως το σπίτι του Χόλυγουντ, ένα σημαντικό κέντρο της παγκόσμιας βιομηχανίας ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με το el.wikipedia.org συνδυασμένη στατιστική περιοχή του Λος Άντζελες έχει επίσης ακαθάριστο μητροπολιτικό προϊόν ύψους 831 δισ. Δολαρίων (από το 2008), καθιστώντας το τρίτο σε μέγεθος στον κόσμο μετά τις μητροπολιτικές περιοχές του Τόκιο και της Νέας Υόρκης. Το Λος Άντζελες φιλοξένησε τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1932 και του 1984 και θα φιλοξενήσει την εκδήλωση για τρίτη φορά το 2028.

Φώτο

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024