Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συρίγος : Ο Ερντογάν πάει για εκλογές - Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον πλήρη εποικισμό των Βαρωσίων

Συρίγος : Ο Ερντογάν πάει για εκλογές – Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον πλήρη εποικισμό των Βαρωσίων

Από τις 11 Νοεμβρίου, που θα γίνει το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, αυτές οι 40 μέρες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, εκτιμά ο κ. Συρίγος.

Ως «ένα βήμα πριν τον πλήρη εποικισμό των Βαρωσίων», χαρακτήρισε ο διεθνολόγος Άγγελος Συρίγος, όσα συμβαίνουν στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου, με τις νέες προκλήσεις του Ερντογάν και τη φιέστα που διοργάνωσε εκεί παρουσία χιλιάδων τουρκοκυπρίων.

Όπως εξήγησε ο κ. Συρίγος, τα Βαρώσια, προ της τουρκικής εισβολής του 1974, ήταν η πλέον τουριστική περιοχή της Κύπρου και στόχος του Ερντογάν είναι να φέρει δικές του εταιρείες να ξανανθίσουν αυτή την περιοχή.

Σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας η περιοχή των Βαρωσίων πρέπει να αποδοθεί στη Κυπριακή Δημοκρατία και στους ιδιοκτήτες τους.

Ο Ερντογάν αδιαφορεί για τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και δεν είναι η πρώτη φορά που τα παραβιάζει. Αυτό που ενδιαφέρει τον ΟΗΕ είναι να ξαναρχίσει τις συζητήσεις για το Κυπριακό και δεν μπαίνει σε τέτοιες λεπτομέρειες προς το παρόν, σημείωσε ο κ. Συρίγος.

Μιλώντας για δυο διαφορετικά κράτη, ο Τατάρ και ο Ερντογάν έχουν στο μυαλό τους τη συνομοσπονδία.

«Ο Ερντογάν πάει για εκλογές»

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, ο τούρκος πρόεδρος, προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του κόσμου από την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας του, στην Αμμόχωστο.

«Από ό,τι φαίνεται και από τον τρόπο που συμπεριφέρεται θα πάει σε εκλογές το επόμενο διάστημα», εξήγησε ο καθηγητής, μιλώντας στον Σκάι, προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσει με αυτό τον τρόπο να «μηδενίσει το κοντέρ» και να παραμείνει στα πράγματα.

Από τις 11 Νοεμβρίου, που θα γίνει το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, αυτές οι 40 μέρες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, εκτιμά ο κ. Συρίγος.

Η ΕΕ δε μπορεί να βάλει κυρώσεις που «δαγκώνουν» πάρα πολύ, θα είναι κυρώσεις που θα ενοχλούν όμως, διευκρίνισε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024