Αρχισε, με πληροφορούν εγκύρως, η προετοιμασία για την εγκατάσταση των πρώτων drones Heron στην καρδιά του Αιγαίου, στη Σκύρο. Μαζί με τα drones αναμένονται και οι ισραηλινοί τεχνικοί που θα τα εγκαταστήσουν, αλλά και που θα εκπαιδεύσουν τους έλληνες χειριστές. Η χώρα μας έχει ενοικιάσει με το σύστημα leasing τα drones από το Ισραήλ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη των συνόρων μας.

Η ενοικίασή τους έγινε για τρία χρόνια και μετά το πέρας των τριών ετών υπάρχει και οψιόν αγοράς τους. Προτού σας περιγράψω τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους, σας πληροφορώ ότι κατασκευάζονται με εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και ελληνικά drones από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για επιχειρήσεις επιτήρησης. Τα drones Heron έχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης αποστολών σε απόσταση άνω των 1.000 χιλιομέτρων από τη βάση τους.

Στην ουσία θα μπορούν να καλύπτουν ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο (θαλάσσιο και χερσαίο). Διαθέτουν ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης, αισθητήρες νύχτας και σύστημα ηλεκτρονικής νοημοσύνης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr