Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάγκα στο MEGA: Πολύ βαρύ το δεύτερο κύμα - Η κατάσταση στη Β. Ελλάδα χειροτερεύει

Γκάγκα στο MEGA: Πολύ βαρύ το δεύτερο κύμα – Η κατάσταση στη Β. Ελλάδα χειροτερεύει

Σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα η κατάσταση «βαραίνει συνεχώς τις τελευταίες ημέρες». Κυρίως η Β. Ελλάδα πιέζεται πολύ καθώς όπως επισήμανε το δεύτερο κύμα του ιού είναι βαρύ και γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό «προσπαθούμε να το σταματήσουμε κάνοντας ό,τι μπορούμε»

Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας με την εξάπλωση του κοροναϊού, καθώς και την ασφυκτική πίεση στη ΜΕΘ, μίλησε στο MEGA, ηΔιευθύντρια της 7ης Πνευμονογικής Κλινικής στο «Σωτηρια», και Σύμβουλος ΠΟΥ, Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα η κατάσταση «βαραίνει συνεχώς τις τελευταίες ημέρες». Κυρίως η Β. Ελλάδα πιέζεται πολύ καθώς όπως επισήμανε το δεύτερο κύμα του ιού είναι βαρύ και γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό «προσπαθούμε να το σταματήσουμε κάνοντας ό,τι μπορούμε».

Η κ. Γκάγκα όπως τόνισε ήταν σε συνεχή επικοινωνία με άτομα που θετικοποιήθηκαν μέσα στο ΣΚ και σύμφωνα με όσα της είπαν «οι περισσότεροι ξεχάστηκαν στο γραφείο ή σε κάποιον καφέ με φίλους».

Ερωτηθείσα για το πόσοι από τους διασωληνωμένους αυτή την στιγμή ασθενείς στη χώρα μας θα τα καταφέρουν τόνισε: «Πάνω από 50%, ελπίζω 2 στους 3».

Ενώ πρόσθεσε πως: «όσο πιο λίγο μείνει στην μονάδα, τόσο πιο αισιόδοξα είναι τα πράγματα».

Όπως είπε στη χώρα μας δεν έχουμε ακόμα θέμα για το ποιος ασθενείς θα διασωληνωθεί ή ποιος όχι και επέστησε την προσοχή σε όλους, την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του φονικού ιού. «Να αερίζεται ο χώρος, να φοράμε τις μάσκες και να κρατάμε τις αποστάσεις», υπογράμμισε.

Όσο για την επιστροφή στην κανονικότητα, η κυρία Γκάγκα ανέφερε ότι η αποφυγή του συνωστισμού είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και υπενθύμισε ότι το εμβόλιο θα έρθει σύντομα, όμως ο πληθυσμός δεν θα έχει εμβολιαστεί ως τα Χριστούγεννα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024