Φωτογραφίες: Automedia

Η πρώτη ματιά στη σιλουέτα του δοκιμαστικού πρωτότυπου που γράφει γύρους στο γνώριμο περιβάλλον του Nurburgring με εξαιρετικά ελαφρύ καμουφλάζ αποτυπώνει αδιαμφισβήτητα την CLS.

Ωστόσο, ακριβώς εξαιτίας του αμελητέου καμουφλάζ αλλά και της ομοιότητας του πρωτοτύπου με τις μέχρι σήμερα γνωστές παραλλαγές της CLS συντείνει στο σενάριο ότι η Mercedes-Benz «μαγειρεύει» κάτι διαφορετικό με όχημα το τετράθυρο coupe.

Μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει επίσης ότι η συγκεκριμένη CLS έχει μικρότερη από το συνηθισμένο απόσταση από το έδαφος, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο εσωτερικό της υπήρχαν κάποια ίχνη αταυτοποίητου εξοπλισμού όπως ένα πράσινο καλώδιο στην πρώτη κολώνα και μια συσκευή στον εσωτερικό καθρέφτη.

Όπως και να έχει με τις λεπτομέρειες, μένει να αποδειχθεί αν το επίμαχο πρωτότυπο αποτελεί μια πρώιμη εκδοχή της ανανεωμένης CLS η οποία λανσαρίστηκε πριν περίπου τρία χρόνια ή αν η γερμανική φίρμα την χρησιμοποιεί απλώς για να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.

Στην περίπτωση που ευοδωθεί το σενάριο της ανανεωμένης CLS, η γκάμα της προδιαγράφεται σημαντικά συρρικνωμένη καθώς μια έκδοση με τα διακριτικά AMG 63 θα είχε «εσωτερικό» ανταγωνισμό από την τετράθυρη AMG GT 4 Door Coupe ενώ η ελκυστικότατη Shooting Brake μάλλον θα αποτελούσε περιττή πολυτέλεια στην εποχή της παντοκρατορίας των SUV.

Μιλώντας για τετράθυρα coupe, αυτό που θα είχε επίσης ενδιαφέρον να διαπιστωθεί είναι κατά πόσο η Mercedes-Benz σκοπεύει να επαναφέρει την CLC ανάμεσα στις CLA και CLS με δεδομένες τις νέες απαιτήσεις των καταναλωτών για συνεχή διαφοροποίηση και ποικιλία.

Αν αυτό συμβεί όπως αφήνουν να εννοηθεί ορισμένες πληροφορίες και η CLC αναμένεται να ενταχθεί στην κατηγορία των τετράθυρων coupe με την προοπτική να τεθεί αντιμέτωπη σε προτάσεις όπως η BMW Σειράς 4 Gran Coupe αλλά και το τετράθυρο TT Sportback το οποίο βρίσκεται από καιρό στα συρτάρια της Audi περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή.