
Κοροναϊός : 1.698 νέα κρούσματα και 71 θάνατοι – Στους 392 οι διασωληνωμένοι
Μπορεί τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα να είναι μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όμως ο αριθμός των θανάτων προκαλεί σοκ, αφού σε μόλις 24 ώρες 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
Μπορεί τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα να είναι μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όμως ο αριθμός των θανάτων προκαλεί σοκ, αφού σε μόλις 24 ώρες 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.698 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 74.205, εκ των οποίων το 54.0% άνδρες, ενώ 4.648 (6.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 19.081 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Επιπλέον, 392 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 121 (30.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 376 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 71 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1106 θανάτους συνολικά στη χώρα. 451 (40.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ηλικιακή κατανομή
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0 έως 104 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 80 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:
Γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.
- Θεμπάγιος: Τέλος εποχής στη Ρεάλ Μαδρίτης, έτοιμος για τον Άγιαξ
- Η αλήθεια για τη φωτό της αμηχανίας: Πως κάθισε για δύο λεπτά σε καρέκλα άλλου ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Ινδία: Φωτιά σε ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί – Τουλάχιστον 21 νεκροί, πηδούσαν από ορόφους για να σωθούν
- «Υπήρξα ανόητος» – Όταν η Κάρε Ότις τραυματίστηκε από όπλο που είχε κρύψει ο Μίκι Ρουρκ στην τσάντα της
- Το ΠΑΣΟΚ ανασυντάσσεται και επιτίθεται – Σκληρό πρέσινγκ στο Μαξίμου
- Απεργιακό μπλακ άουτ στην Πορτογαλία για την εργασιακή μεταρρύθμιση – Χωρίς τρένα, πτήσεις και σχολεία




