Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολωνία - Ντούντα : Οι εκλογές στις ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη «κριθεί οριστικά»

Πολωνία – Ντούντα : Οι εκλογές στις ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη «κριθεί οριστικά»

«Η εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει ακόμη» τόνισε ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα.

Oλες οι ενδείξεις κατατείνουν ότι ο δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, πάντως οι εκλογές στη χώρα αυτή δεν έχουν ακόμη «κριθεί οριστικά», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα.

Σε δύσκολη θέση η Βαρσοβία…

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν μεγέθυνε το εύρος της νίκης του χθες, καθώς επικράτησε στην Τζόρτζια – είναι η πρώτη φορά που επικρατεί δημοκρατικός υποψήφιος στη συντηρητική πολιτεία του αμερικανικού νότου έπειτα από 28 χρόνια – και μειώνοντας ακόμη περισσότερο τις ελπίδες του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα μπορέσει να ανατρέψει το αποτέλεσμα με προσφυγές στη δικαιοσύνη και ανακαταμετρήσεις.

«Η εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει ακόμη», δήλωσε μολαταύτα ο Ντούντα, σύμφωνα με τον πολωνικό ειδησεογραφικό ιστότοπο niezalezna.pl.

«Ολες οι ενδείξεις κατατείνουν ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο πρόεδρος, αλλά το ζήτημα αυτό δεν έχει κριθεί οριστικά», πρόσθεσε ο συντηρητικός αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης που οργάνωσε η δεξιά εφημερίδα Gazeta Polska.

Η ανάδειξη του Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ ίσως φέρει σε δύσκολη θέση τη Βαρσοβία, που βάσιζε πολλά στην καλή σχέση της με την κυβέρνηση Τραμπ, καθώς οι σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση χαρακτηρίζονται τα τελευταία χρόνια ολοένα πιο τεταμένες, εξαιτίας διενέξεων για θέματα που άπτονται των δημοκρατικών αξιών.

Ονομαστικά στην Πολωνία

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Τραμπ ότι υποστηρίζει αυταρχικούς ηγέτες σε διεθνές επίπεδο, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, ονομαστικά στην Πολωνία.

Ο Ντούντα είπε πως δεν περιμένει ότι αν αναλάβει νέος πρόεδρος στις ΗΠΑ θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα για την Πολωνία, αλλά σημείωσε ότι μπορεί να εκφράζονται πολύ διαφορετικές απόψεις από πλευράς Βαρσοβίας απ’ ό,τι στην Ουάσιγκτον, αφού οι δημοκρατικοί κατ’ αυτόν είναι «φιλελεύθερο-αριστερό» κόμμα.

«Για χρόνια, στην Πολωνία κυβερνά η συντηρητική παράταξη και υπάρχουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές σε πολλά ζητήματα», είπε, επομένως «πρέπει να λάβετε υπόψη ότι ίσως υπάρξουν ιδεολογικές και πολιτικές διενέξεις».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024