Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φαντ Σιπ : Δε θα επιλέγονται στην Εθνική όσοι δε συμφωνούν με τη νοοτροπία που προσπαθώ να περάσω

Φαντ Σιπ : Δε θα επιλέγονται στην Εθνική όσοι δε συμφωνούν με τη νοοτροπία που προσπαθώ να περάσω

Ο Τζον Φαντ Σιπ σε δηλώσεις που παραχώρησε αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα και το πώς επιλέγει τους ποδοσφαιριστές της, ενώ ξεκαθάρισε πως θέλει να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές

Ο Τζον Φαντ Σιπ μίλησε στην UEFA για την Εθνική ομάδα και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα.

Ο ολλανδός τεχνικός τόνισε πως όσοι δε συμφωνούν με τις απόψεις και τη νοοτροπία που προσπαθεί να περάσει στη «γαλανόλευκη» δε θα επιλέγονται, ενώ υπογράμμισε πως θέλει να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην ομάδα.

Ακόμα ο Φαντ Σιπ αναφέρθηκε στο ποδόσφαιρο και τα όνειρά του γενικότερα, αλλά και στον Γιόχαν Κρόιφ, που ήταν το ίνδαλμά του, και τον Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ολλανδού στην UEFA:

Για το ποδόσφαιρο και τα όνειρά του: «Όταν είσαι μικρό παιδί, έχεις το όνειρο να γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Επίσης, έχεις και το όνειρο να γίνεις διεθνής ποδοσφαιριστής με τη χώρα σου. Πολλοί παίκτες φαίνεται πως το ξεχνούν αυτό και το παίρνουν ως δεδομένο. Το σημαντικό είναι να θέλεις να παίξεις για τη σημαία της χώρας σου και αυτό είναι σημαντικό για τον τρόπο με τον οποίον επιλέγουμε τις παίκτες για την εθνική».

Για τον Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος ήταν το ίνδαλμά του: «Ο Κρόιφ ήταν το είδωλό μου. Όταν έγινε προπονητής, ο τρόπος με τον οποίον προσέγγιζε το παιχνίδι, ο τρόπος με τον οποίο μας έδινε αυτοπεποίθηση, ώστε να μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο, με το επιθετικό ποδόσφαιρο, έμεινε σε όλους της γενιάς μας».

Για τη συνεργασία του με τον Μάρκο Φαν Μπάστεν στην Εθνική Ολλανδίας: «Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1988 παραμένει η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Με τον Φαν Μπάστεν να επιστρέφει στην ομάδα, μετά τον τραυματισμό του, που τον κράτησε έξω έξι με επτά μήνες, σημείωσε ένα εντυπωσιακό γκολ στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Μάρκο ήταν ένας απόλυτος νικητής. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008, αλλά ήταν μια σπουδαία περίοδος. Τέσσερα χρόνια με την εθνική ομάδα, δούλεψα μαζί με τον Μάρκο».

Για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στην Εθνική Ελλάδος: «Τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Ήταν μια πρόκληση για εμάς, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Οι Έλληνες είναι ανταγωνιστικοί, θέλουν να παλέψουν, ξέρουν πώς να αμυνθούν και επίσης είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Αυτό το τελευταίο θέλουμε να αναδείξουμε περισσότερο. Να δείξουμε πως είναι καλοί ποδοσφαιριστές, χωρίς να χάσουν την ταυτότητα του ελληνικού στυλ παιχνιδιού. Αυτό που είναι στο αίμα τους και στο DNA τους είναι να είναι σκληροί.

Έχουμε πολλές βελτιώσεις να κάνουμε, όμως τα αγόρια προσαρμόζονται πολύ γρήγορα και δίνουν τα πάντα. Αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα. Επίσης, λέμε στους παίκτες πως η εθνική ομάδα είναι μια πολύ καλή επιλογή και πιθανότητα για να γίνουν καλύτεροι, να μεγαλώσουν ως ομάδα, και όσοι δεν το δέχονται αυτό απλώς δεν τους επιλέγουμε».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024