Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Pfizer : Τι «απαντά» στο ΜEGA για παραγωγή, ανοσία και κόστος του εμβολίου

Pfizer : Τι «απαντά» στο ΜEGA για παραγωγή, ανοσία και κόστος του εμβολίου

Τι πρέπει να ξέρουμε για παρενέργειες και ανοσία.

Σε επικοινωνία με την εταιρεία Pfizer που αναπτύσσει εμβόλιο έναντι του κοροναϊού ήρθε η εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο», εξασφαλίζοντας αποκλειστικές ειδήσεις για το υπό ανάπτυξη εμβόλιο.

Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο; Πόσο θα διαρκεί η ανοσία που θα προσφέρει; Πόσο θα κοστίζει και ποιες θα είναι οι παρενέργειές του;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα του ΜEGA απάντησε επίσημα η αμερικανική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία

Διαβάστε αναλυτικά τι απάντησε η Pfizer στις ερωτήσεις του MEGA.

-Πότε θα βγει το πρώτο εμβόλιο σε κυκλοφορία;

Κινούμαστε μόνο με τους χρόνους που επιβάλλει η επιστήμη, και μόνο η επιστήμη καθοδηγεί τις αποφάσεις που σχετίζονται με το υποψήφιο εμβόλιο. Παραμένουμε συνεπείς όσον αφορά τα αναμενόμενα χρονοδιαγράμματα.

Η Pfizer και η BioNTech ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής προς έγκριση σε κυλιόμενη βάση προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) τον Οκτώβριο, και θα συνεχίσουν τον ανοικτό και τακτικό διάλογο με τον ΕΜΑ, παρέχοντας αποτελέσματα από την εν εξελίξει μελέτη της φάσης 3.

Η Pfizer και η BioNTech συμφώνησαν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια 200 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου τους για τη νόσο Covid-19. H συμφωνία περιλαμβάνει και την δυνατότητα αίτησης για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις, με τις παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν έως το τέλος του 2020, υπό την προϋπόθεση της κλινικής επιτυχίας.

-Ποιες είναι οι παρενέργειες που έχετε παρατηρήσει και σε τι ποσοστό;

Η ανεξάρτητη επιτροπή που αξιολόγησε τα δεδομένα αποτελεσματικότητας  της ενδιάμεσης ανάλυσης δεν ανέφερε σοβαρά ζητήματα ασφαλείας και συστήνει να συνεχιστεί η συλλογή πρόσθετων δεδομένων ασφαλείας και αποτελεσματικότητας στην μελέτη όπως έχει προγραμματιστεί.

-Η ανοσία θα έχει και για πόσο διάστημα θα καλύπτει τον εμβολιαζόμενο;

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της ενδιάμεσης ανάλυση δε μας παρέχουν αυτό το δεδομένο. Η κλινική μελέτη συνεχίζεται.

-Πότε και πόσα εμβόλια θα διατεθούν στην Ελλάδα;

Η διανομή των εμβολίων σε εθνικό επίπεδο αποτελεί αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ της ευρωπαΐκής επιτροπής και των κρατών-μελών.

-Πόσο θα κοστίζει κάθε εμβόλιο;

Η Pfizer και η BioNTech Συνεργάζονται στενά προκειμένου να αναπτύξουν αυτό το εμβόλιο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια ώστε να συμβάλουμε στην κάλυψη των αναγκών που έχει επιφέρει αυτή η πανδημία. Η απόφαση μας δεν καθοδηγούνται από την καθιερωμένη η ανάλυση κόστους/οφέλους.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας αντί να χρησιμοποιήσουμε την παραδοσιακή προσέγγιση κόστους αποτελεσματικότητας θα κοστολογήσουμε το εμβόλιο με έναν τρόπο που θα βοηθήσει κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει επιβάρυνση για το γενικό πληθυσμό ή το επιπλέον κόστος θα είναι μικρό. Η ευρεία πρόσβαση το εμβόλιο είναι σημαντική – μας καθοδηγούν η ταχύτητα η ασφάλεια και διαθεσιμότητα.

Η στρατηγική τιμολόγησης βασίζεται στην ποσότητα στις προκαταρτικές δεσμεύσεις στο τι είναι δίκαιο αλλά και στην αρχή της προσιτής τιμής.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ανάπτυξη και η παραγωγή του εμβολίου μας για τη νόσο κόβει COVID-19 χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εμάς και έχουμε ήδη επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια (και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να επωμιζόμαστε το πλήρες κόστος της ανάπτυξης και παραγωγής) στην προσπάθεια να βρούμε μια λύση για αυτή την πανδημία.

Στα «άδυτα» του φαρμακευτικού κολοσσού

Μάλιστα, το ΜEGA εξασφάλισε και αποκλειστικά πλάνα από το εργαστήριο της Pfizer. Εκεί που δίνεται μια μεγάλη μάχη, για να παραχθεί το «όπλο» που θα νικήσει τον κοροναϊό.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024