Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με πάνω από 163.000 νέα κρούσματα COVID-19 και 1.171 νεκρούς

ΗΠΑ : Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με πάνω από 163.000 νέα κρούσματα COVID-19 και 1.171 νεκρούς

«Δεν υπάρχει εμβόλιο για φτώχεια, πείνα, κλιματική αλλαγή ή ανισότητα» - ΠΟΥ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ξεπερνούν τον αριθμό ρεκόρ των νέων κρουσμάτων κοροναϊού σε μια μέρα, αυτή τη φορά με περισσότερα από 160.000 άτομα να είναι θετικά στην COVID-19 την Πέμπτη.

Νέο αρνητικό ρεκόρ

Μόνο στις 12 Νοεμβρίου, 163.405 νέες περιπτώσεις μολύνσεων από κοροναϊό υπολογίστηκαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξαν οι The New York Times, με περίπου 1.171 θανάτους που σχετίζονται με τον κοροναϊό να αναφέρονται σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Times σημειώνουν ότι από το πρωί της Παρασκευής, υπήρξαν περισσότερες από 10.637.400 κρούσματα COVID-19 μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ και 242.800 θάνατοι, από την αρχή της πανδημίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla δήλωσε σε δήλωση τη Δευτέρα ότι σε μια μελέτη φάσης 3, το εμβόλιο κατά του κορανοϊού «βρέθηκε να είναι περισσότερο από 90 τοις εκατό αποτελεσματικό στην πρόληψη του COVID-19 σε συμμετέχοντες» που δεν είχαν προηγουμένως μολυνθεί με τον ιό.

Σε απάντηση στις ειδήσεις, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus τόνισε ότι ενώ ένα αποτελεσματικό εμβόλιο «χρειάζεται επειγόντως», θα χρειαστούν περισσότερα από αυτό για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια κρίση.

«Απαιτείται επειγόντως ένα εμβόλιο για τον έλεγχο της πανδημίας. Αλλά όπως γνωρίζετε, δε θα διορθώσει τα όποια τρωτά σημεία στις ρίζες τους», είπε ενώ μίλησε στη Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας τη Δευτέρα.

«Δεν υπάρχει εμβόλιο για φτώχεια, πείνα, κλιματική αλλαγή ή ανισότητα». «Αυτή δε θα είναι η τελευταία παγκόσμια κρίση για την υγεία. Όταν φτάσει η επόμενη, οι τίτλοι θα είναι οι ίδιοι;» ρώτησε.

«Θα πουν ότι μετά την πανδημία COVID-19, ο κόσμος έγραψε αναφορές και δεν άλλαξε τίποτα; Ή θα πουν ότι η COVID-19 ήταν ένα σημείο καμπής για την παγκόσμια ασφάλεια της υγείας και για την παγκόσμια υγεία;»

According to national databases, 163,405 new coronavirus cases and 1,171 deaths were reported on Thursday.

Posted by People on Friday, 13 November 2020

Η νέα προεδρία

Ο Ghebreyesus συνέχισε για να συγχαρεί τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, οι οποίοι κατέστησαν σαφές ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας θα είναι προτεραιότητα της διοίκησής τους.

«Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την ηγεσία, βασισμένη στην αμοιβαία εμπιστοσύνη – για να τερματίσουμε την πανδημία και να αντιμετωπίσουμε τις θεμελιώδεις ανισότητες που βρίσκονται στη ρίζα τόσων πολλών προβλημάτων του κόσμου», συνέχισε.

«Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε μια νέα εποχή συνεργασίας, που θέτει την υγεία και την ευημερία στο επίκεντρο του κοινού μας μέλλοντος».

Το Τέξας έγινε η πρώτη πολιτεία στις Η.Π.Α. που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο περιπτώσεις κοροναϊού νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Από την Τρίτη, έχουν υπάρξει τουλάχιστον 1.037.792 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 στο Lone Star State, σύμφωνα με τις βάσεις δεδομένων από το Πανεπιστήμιο Times και John Hopkins.

Το απαίσιο ορόσημο σημαίνει ότι το Τέξας έχει δει πλέον περισσότερα κρούσματα από ολόκληρη τη χώρα της Ιταλίας, η οποία θεωρήθηκε επίκεντρο της COVID-19 πριν μπει σε lockdown.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024