Κοροναϊός : Φόβοι για κατάρρευση των νοσοκομείων στον Λίβανο
Ο Λίβανος ξεπέρασε το όριο των 100.000 κρουσμάτων κορονοϊού και η χώρα της Μέσης Ανατολής ετοιμάζεται να μπει ξανά σε καραντίνα έως τα τέλη Νοεμβρίου.
Ο Λίβανος ξεπέρασε το όριο των 100.000 κρουσμάτων κορονοϊού και η χώρα της Μέσης Ανατολής ετοιμάζεται να μπει ξανά σε καραντίνα έως τα τέλη Νοεμβρίου. Το υπουργείο Υγείας έχει καταγράψει συνολικά 100.703 κρούσματα από την αρχή της επιδημίας τον Φεβρουάριο, εκ των οποίων 775 θάνατοι στη χώρα των σχεδόν έξι εκατομμυρίων κατοίκων.
Καραντίνα εκτός από τα Σάββατα
Για να αντιμετωπίσει τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, η κυβέρνηση του Λιβάνου ανακοίνωσε πλήρη καραντίνα στη χώρα, με εξαιρέσεις από το Σάββατο έως τα τέλη Νοεμβρίου.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η καραντίνα θα συνοδεύεται από απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί και ότι οποιαδήποτε μετακίνηση θα απαγορεύεται τις Κυριακές.
Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ προειδοποίησε την Τρίτη ότι η χώρα έχει φθάσει την “κόκκινη γραμμή” και τα νοσοκομεία έχουν καλύψει τη μέγιστη δυνατή χωρητικότητά τους.
Στάδιο σοβαρού κινδύνου
“Είμαστε σήμερα στο στάδιο του σοβαρού κινδύνου λόγω της αδυναμίας των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων να δεχθούν ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση”, δήλωσε.
“Φοβόμαστε μην φτάσουμε στο σημείο όπου άνθρωποι θα πεθαίνουν στον δρόμο”, πρόσθεσε.
“Συνεπώς, λάβαμε σήμερα την απόφαση να κλείσουμε εντελώς” τη χώρα από τις 14 έως τις 30 Νοεμβρίου, είπε ο Ντιάμπ, επικαλούμενος “εξαιρέσεις (…) για τον τομέα της υγείας και άλλους τομείς ζωτικής σημασίας”.
Αεροσκάφη με ιατρικό υλικό
Δύο αεροσκάφη με ιατρικό υλικό έφτασαν στη Βηρυτό σήμερα από το Κατάρ για τον εξοπλισμό δύο κινητών νοσοκομείων στην Τύρο, στον νότο, και στην Τρίπολη, στον βορρά, ανακοίνωσε η πρεσβεία του Κατάρ στη Βηρυτό.
Η καταστροφική έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού, κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 6.500, ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο της διασποράς.
Φοβούνται κατάρρευση
Οι αξιωματούχοι φοβούνται επιπρόσθετα την κατάρρευση του συστήματος υγείας καθώς περισσότερα από 1.500 μέλη του ιατρικού προσωπικού προσβλήθηκαν από τον ιό.
Η υγειονομική κρίση έρχεται να προστεθεί σε μια οικονομική κρίση χωρίς προηγούμενο εδώ και δεκαετίες, που διπλασίασε το ποσοστό της φτώχειας και ώθησε τους οικονομικούς παράγοντες να αντιταχθούν στο πλήρες κλείσιμο της χώρας.
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ρόδος: Η σύγχρονη κεραμική συναντά την ιστορία στη Biennale που φέρνει 42 καλλιτέχνες από 18 χώρες
- ΟΟΣΑ: Πρόβλεψη για επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και πληθωρισμό στο 4,2%
- Η Θεοπούλα έγινε «ΕΛΑΣίτισσα»… και κάνει θραύση
- «Έφυγε» η Ελένη Ζέτου
- Τεχνική συνάντηση Ευρωπαϊκού έργου στο Δήμο Ηγουμενίτσας
- Ηθοποιός του How I Met Your Mother καταδικάστηκε σε ισόβια για απόπειρα δολοφονίας πρώην συντρόφου του
- Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Ταγαρά – Παρουσία Μητσοτάκη και Σαμαρά η κηδεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)




















![Πώς ξεκίνησαν οι νέες επιθέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν στην Μέση Ανατολή [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/kuwait1-315x220.jpg)

![Συγκλονισμένη η Ιταλία για «τα φαντάσματα που μαζεύουν φράουλες» – Έκαψαν τέσσερις εργάτες ζωντανούς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/mafia-italia-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442