Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Sputnik-V : Πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις δοκιμές του

Sputnik-V : Πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις δοκιμές του

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διεξάγει συνομιλίες με το ρωσικό ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας, που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού, για την πιθανή καταχώρησή του για έκτακτη χρήση στην λίστα των υποψηφίων εμβολίων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διεξάγει συνομιλίες με το ρωσικό ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας, που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού, για την πιθανή καταχώρησή του για έκτακτη χρήση στην λίστα των υποψηφίων εμβολίων, ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής οργανισμός, στο πρακτορείο Reuters.

Αποτελεσματικό κατά 92%

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V είναι αποτελεσματικό κατά 92% όσον αφορά την προστασία από την Covid-19 σύμφωνα με τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης, όπως ανακοίνωσε χθες το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF).

Ο ΠΟΥ στην ανακοίνωσή του στο Reuters αναφέρει ότι «βρίσκεται σε επαφή με το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι, το οποίο εξέφρασε ενδιαφέρον να καταχωρηθεί στον κατάλογο του ΠΟΥ για χρήση έκτακτης ανάγκης».

Τα αποτελέσματα των δοκιμών

«Αναμένουμε στοιχεία για το υποψήφιο εμβόλιο Sputnik-V. Εάν το προϊόν που θα δοθεί για αξιολόγηση θα ανταποκρίνεται στα κριτήρια ένταξης στον κατάλογο, ο ΠΟΥ θα δώσει ευρέως στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα (των δοκιμών)», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού.

Παράλληλα ο ΠΟΥ εντάσσοντάς το στον κατάλογο έκτακτης ανάγκης για χρήση του εμβολίου, θα συνιστούσε αποτελεσματικά τη χρήση του στα κράτη μέλη του. Η διαδικασία αυτή εκσυγχρονίζει τον τρόπο με τον οποίο νέα και χωρίς άδεια εμβόλια και άλλα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο ΠΟΥ, που υποστηρίζει την ταχεία ανάπτυξη εμβολίων για την καταπολέμηση της πανδημίας, δεν έχει ακόμη προεπιλέξει κανένα πειραματικό εμβόλιο ούτε έχει εκδώσει έναν κατάλογο έκτακτης ανάγκης για τη χρήση τους.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024