Lockdown : «Ακορντεόν» για πολλούς μήνες, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο
Θα μπορεί η καραντίνα να σταματά για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ και να βελτιωθεί η εικόνα της αγοράς
Στρατηγική «ακορντεόν», δηλαδή άνοιγμα της οικονομίας για λίγο και κλείσιμο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προανήγγειλε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ουσιαστικά πρόκειται για πρόταση που έχει συζητηθεί και ενόψει των Χριστουγέννων, η οποία προβλέπει τη λήξη του lockdown, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, το άνοιγμα της οικονομίας, των καταστημάτων κ.λπ. (υπό όρους) για κάποιο διάστημα και στη συνέχεια μια περίοδος καραντίνας.
Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του: «Το εμβόλιο θα έρθει και όταν θα έρθει θα αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια αλλα για να γίνει αυτό θα πρέπει να αντέξουμε κάποιους μήνες.
Για όσους μας κατηγόρησαν ότι δεν πρεπει να πάμε στην στρατηγική «ακορντεόν» να μας πουν τι προτεινουν. Υπήρξε εφησυχασμός και από την κυβέρνηση, δεν πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο λαθος ενό οψει Χριστουγέννων.
Να βρεθούμε μόνο με τους αγαπημένους μας. Αν ξανανοίξουμε θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό».
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η καραντίνα θα «ανοιγοκλείνει» προκειμένου να αποσυμπιέζεται πότε το σύστημα Υγείας και πότε η «αγορά».
Αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων και της πίεσης στο σύστημα υγείας, οι περιορισμοί ή ακόμη και το lockdown είτε θα αίρονται ή είτε θα επιστρέφουν για ένα χρονικό διάστημα.
Ετσι θα μπορούμε να πάμε για πολλούς μήνες, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και να εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Νωρίτερα το in.gr έγραφε ότι ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα μπορούσε να υπάρξει παράταση του lockdown αν και η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει την αγορά για τις ημέρες των Χριστουγέννων.
- Πώς θα γλιτώσετε τους πλειστηριασμούς – Τα σημεία κλειδιά
- Η Μέριλ Στριπ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κι ένα «μυστικό»
- Ινφαντίνο: «Το Ιράν θα παίξει στο Μουντιάλ»
- Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός 5χρονου σε νηπιαγωγείο στον Εύοσμο – Υπέστη ακρωτηριασμό
- Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος – Ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
- Ναν: «Σκέφτηκα τον Κόμπι στο σουτ του Χέιζ-Ντέιβις»
- Akylas: Με την ελληνική σημαία έφυγε για τη Βιέννη
- Πρωτομαγιά: το κόκκινο νήμα του αγώνα, της θυσίας και της αξιοπρέπειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442