Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σίσι, η Αγιά Σοφιά και ο Μωχάμεντ Αλί

Ο Σίσι, η Αγιά Σοφιά και ο Μωχάμεντ Αλί

Τι έγινε με την επίσκεψη Σίσι στην Αθήνα

Σήμερα θα σας εξιστορήσω όλα αυτά που δεν έδειξαν οι κάμερες από την επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ – Σίσι στην Αθήνα και θα σταθώ σε ένα σημείο που νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον. Και ξέρετε γιατί; Επειδή αφορά την Αγιά Σοφιά και τη Μονή της Χώρας, αυτά τα δύο μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η συζήτηση έγινε στο περιθώριο του γεύματος που του παρέθεσε ο Πρωθυπουργός παρουσία των υπουργών Παναγιωτόπουλου, Χατζηδάκη και Φραγκογιάννη  όταν σε κάποια στιγμή έγινε αναφορά στο Ισλάμ.

Όπως με πληροφορούν, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος είπε ότι το Ισλάμ δεν είναι αυτό που πρεσβεύει και διαλαλεί ο Ερντογάν. Πουθενά δεν αναφέρει ότι μπορεί να μετατραπούν οι χριστιανικές εκκλησίες ή οι αρχαιολογικοί χώροι σε τζαμιά και  ότι η θρησκεία του Ισλάμ αναφέρει ότι τα τζαμιά, κτίζονται,  δηλαδή τα κτίζουν οι πιστοί. Στην ουσία ήθελε να πει ότι το Ισλάμ δεν ενθαρρύνει κανέναν να «κλέψει» έναν ναό ή ένα μνημείο και να τον μετατρέψει σε τζαμί.

Στο Ισλάμ και πόσο διαφορετικό είναι από αυτό που πρεσβεύει ο Ερντογάν αναφέρθηκε πολλές φορές ο Πρόεδρος της Αιγύπτου στη διάρκεια του γεύματος στη Μεγάλη Βρετανία. Υπήρξε και  αναφορά και στον Μεχμέτ Αλί  ή Μωχάμεντ Αλί, τον Χεδίβη (Αντιβασιλέα) της Αιγύπτου που γεννήθηκε στην Καβάλα. Μόλις ακούστηκε στην αίθουσα η Καβάλα, πετάχτηκε ο υπουργός Άμυνας (και βουλευτής Καβάλας) Νίκος Παναγιωτόπουλος και είπε με καμάρι: «Ο Μωχάμεντ Αλί ήταν πατριώτης μου».

Ο Πρόεδρος Σίσι, διακόπτει την αφήγησή του και λέει χαριτολογώντας στον Πρωθυπουργό δείχνοντας τον  Έλληνα υπουργό Άμυνας: «Αυτόν εδώ να τον προσέχεις». Όλοι βεβαίως γέλασαν και συνεχίστηκε η αφήγηση για τον Μωχάμεντ Αλί για την εσωτερική διακυβέρνησή του που ήταν ευεργετική για την Αίγυπτο, που κατασκεύασε αρδευτικά έργα. που προήγαγε τη γεωργία που διευκόλυνε τις μεταφορές και που απέκτησε ένα είδος ανεξαρτησίας από τον Σουλτάνο.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024