Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λινού : Δεν είναι η πραγματική καραντίνα αυτό που ισχύει τώρα

Λινού : Δεν είναι η πραγματική καραντίνα αυτό που ισχύει τώρα

Την πραγματική εικόνα που υπάρχει στο σύστημα υγείας περιέγραψε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Την πραγματική εικόνα που υπάρχει στο σύστημα υγείας περιέγραψε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί είμαστε σε κατάσταση ύπουλου πολέμου, κανείς δεν γνωρίζει ποιον θα χτυπήσει η πανδημία».

Η κυρία Λινού επανέλαβε την ανάγκη για τη λήψη μέτρων, όχι απαραίτητα πιο αυστηρών, αλλά μέτρων που θα είναι εφαρμόσιμα και αποδεκτά από τους πολίτες. «Δεν αρκεί μόνο να εξαγγέλλεις μέτρα, αλλά θα πρέπει να τα κάνεις επιθυμητά, εφικτά και πιστευτά. Και αυτό είναι αρκετά δύσκολο με αυτή τη νόσο» σημείωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.

Ποια θα ήταν η πραγματική καραντίνα

«Δεν είναι πραγματική καραντίνα αυτό που ισχύει τώρα» τόνισε η κυρία Λινού, εξηγώντας πως η πραγματική καραντίνα θα ήταν να μένουν όλοι στο σπίτι τους και να προμηθεύονται μόνο φάρμακα, νερό και φαγητό και να μην πηγαίνουν πουθενά ή να συναντούν κανένα. «Δεν ξέρω αν μπορούμε να τα καταφέρουμε με οποιαδήποτε άλλη μορφή καραντίνας» συμπλήρωσε και τόνισε πως τα στοιχεία των επόμενων ημερών θα δείξουν την ανάγκη για λήψη ανάλογων μέτρων.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Πολιτεία, η Αθηνά Λινού ήταν ξεκάθαρη: «Η Πολιτεία σχοινοβατεί. Είναι ανάμεσα στη διατήρηση της οικονομίας, της ψυχικής ισορροπίας των πολιτών και της καταπολέμησης της νόσου», ενώ επανέλαβε την άποψή της ότι υπήρξε καθυστέρηση των μέτρων που θα ενθάρρυναν τους ανθρώπους να τηρήσουν την καραντίνα, τονίζοντας πως θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες καμπάνιες ενημέρωσης, καθώς και σχετικές μελέτες που θα έπειθαν τους πολίτες. «Θα μας βοηθούσαν να πάρουμε έγκαιρα τοπικά μέτρα για να περιορίσουμε την πανδημία» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, η κυρία Λινού αναφέρθηκε στο παγκόσμιο ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας, τονίζοντας ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είναι άπειρη στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Η προηγούμενη ήταν πριν 100 χρόνια και δεν είναι κανείς ζωντανός» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Γιώργος Παπαχρήστος αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων του lockdown, τονίζοντας πως ήταν προφανές ότι έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο από την πορεία που εμφάνιζαν τα κρούσματα του κοροναϊού.

Η πορεία των κρουσμάτων θα κρίνει τα πιο αυστηρά μέτρα

«Αυτό που παρακολουθούμε δεν είναι καραντίνα, είναι πάμε βόλτες» τόνισε ο κ. Παπαχρήστος, εξηγώντας πως «όταν υπάρχουν 4.500.000 sms προς το 13033 καθημερινά, φαίνεται πως υπάρχει ζήτημα».

«Έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μια χαλαρότητα την τήρηση της καραντίνας. Οι λόγοι είναι δική της και έχουν να κάνουν κυρίως με την οικονομία» σημείωσε ο κ. Παπαχρήστος, τονίζοντας πως η πορεία που θα έχουν τα κρούσματα τις επόμενες δέκα ημέρες θα δείξει αν θα οδηγηθούμε στην απόλυτη καραντίνα.

Υπέρ της πιστής τήρησης των ήδη αποφασισμένων μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας τάχθηκε ο Γρηγόρης Ψαριανός, σημειώνοντας πως αν είχαν τηρηθεί τα μέχρι τώρα μέτρα δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. «Εάν τηρούμε τα μέτρα δεν θα είχαμε φρακάρει τα νοσοκομεία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024