Μητσοτάκης : Τα βήματα μετά την έξοδο από την πανδημία – Το μήνυμα στο 3ο Paris Peace Forum
Τη σημασία της συνεργασίας, του μοντέλου της συλλογικής καινοτομίας και της επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και στις λύσεις που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής, και δη η τεχνητή νοημοσύνη, τόσο για την καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού όσο και κυρίως κατά τη διαδικασία οικοδόμησης μίας νέας παγκόσμιας τάξης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,
Τη σημασία της συνεργασίας, του μοντέλου της συλλογικής καινοτομίας και της επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και στις λύσεις που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής, και δη η τεχνητή νοημοσύνη, τόσο για την καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού όσο και κυρίως κατά τη διαδικασία οικοδόμησης μίας νέας παγκόσμιας τάξης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό του στο 3ο Paris Peace Forum, που είναι αφιερωμένο στη συλλογική αντίδραση στην πανδημία και στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε κοινά προβλήματα.
«Σε όλη την Ευρώπη, η συνεργασία μας πέτυχε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο. Πρόκειται για ένα από τα μοντέλα συνεργασίας που θα πρέπει να ορίσουν το μέλλον μας. Αν πράγματι έχουμε κάποιες ελπίδες να οικοδομήσουμε μία νέα παγκόσμια τάξη, μετά την έξοδο από αυτή την πανδημία, οφείλουμε να ασπαστούμε τη δύναμη, πρέπει να «αγκαλιάσουμε» τη δύναμη της συλλογικής καινοτομίας: Να επενδύσουμε στον ψηφιακό τομέα, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να στραφούμε σε βιώσιμες λύσεις και σε οικονομίες με υψηλούς μισθούς για το μέλλον μας» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προειδοποίησε με νόημα ότι «δεν μπορούμε πια να περιοριζόμαστε, να καθοδηγούμαστε από στενόμυαλα προσωπικά συμφέροντα ή να παρενοχλούμαστε από κακόβουλα κράτη».
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μπορούν να βρεθούν λύσεις στα πλέον πιεστικά και σύνθετα προβλήματα μέσω της διαμόρφωσης μίας κοινής γραμμής, η οποία, όπως είπε, θα εδράζεται στην αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τον αμοιβαίο σεβασμό και το κράτος δικαίου.
Αναφερόμενος στην μάχη κατά της πανδημίας του κοροναϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως μολονότι το 2020 χάσαμε αγαπημένα μας πρόσωπα, χάθηκαν θέσεις εργασίας και οι οικονομίες ανά την υφήλιο είναι σε ύφεση, η δραστηριότητα και η προσφορά των ειδικών, των ιατρών, των νοσηλευτών, των επιστημόνων και όλων όσοι καινοτομούν αποτελεί φορέα ελπίδας. «Στην Ελλάδα, οι ειδικοί αυτοί μας επέτρεψαν να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά (από την πανδημία), να περιορίσουμε την διάδοση (του ιού) και να έχουμε σταθερά έναν χαμηλό απολογισμό όσον αφορά τους θανάτους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ολυμπιακός: Πότε θα ξεκινήσει η σειρά με τον Κολοσσό – Τα δύο ματς πριν το Final Four
- Ισόβια για τη δολοφονία 34χρονου στις Σέρρες, ανήμερα Πρωτοχρονιάς – Βαριές ποινές και σε τρεις συνεργούς
- Ριάνα: Έκανε τατουάζ ζωγραφιά των παιδιών της
- «Η Ολυμπία αυτή δούλευε σε τουριστικό πρακτορείο» – Έρευνα στη Σαντορίνη για την εξαφάνιση θρίλερ στη Νέα Ιωνία
- Η Βαλένθια «καίει» το ματς με την Μπασκόνια στην ACB για το Game 5 με τον Παναθηναϊκό
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των μελών της
- Κώστας Μπακογιάννης στο in: Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, το «ψυγείο» και η πολιτική
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes, φοράει μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442