Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Τα βήματα μετά την έξοδο από την πανδημία - Το μήνυμα στο 3ο Paris Peace Forum

Μητσοτάκης : Τα βήματα μετά την έξοδο από την πανδημία – Το μήνυμα στο 3ο Paris Peace Forum

Τη σημασία της συνεργασίας, του μοντέλου της συλλογικής καινοτομίας και της επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και στις λύσεις που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής, και δη η τεχνητή νοημοσύνη, τόσο για την καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού όσο και κυρίως κατά τη διαδικασία οικοδόμησης μίας νέας παγκόσμιας τάξης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,

Τη σημασία της συνεργασίας, του μοντέλου της συλλογικής καινοτομίας και της επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και στις λύσεις που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής, και δη η τεχνητή νοημοσύνη, τόσο για την καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού όσο και κυρίως κατά τη διαδικασία οικοδόμησης μίας νέας παγκόσμιας τάξης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό του στο 3ο Paris Peace Forum, που είναι αφιερωμένο στη συλλογική αντίδραση στην πανδημία και στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε κοινά προβλήματα.

«Σε όλη την Ευρώπη, η συνεργασία μας πέτυχε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο. Πρόκειται για ένα από τα μοντέλα συνεργασίας που θα πρέπει να ορίσουν το μέλλον μας. Αν πράγματι έχουμε κάποιες ελπίδες να οικοδομήσουμε μία νέα παγκόσμια τάξη, μετά την έξοδο από αυτή την πανδημία, οφείλουμε να ασπαστούμε τη δύναμη, πρέπει να «αγκαλιάσουμε» τη δύναμη της συλλογικής καινοτομίας: Να επενδύσουμε στον ψηφιακό τομέα, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να στραφούμε σε βιώσιμες λύσεις και σε οικονομίες με υψηλούς μισθούς για το μέλλον μας» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προειδοποίησε με νόημα ότι «δεν μπορούμε πια να περιοριζόμαστε, να καθοδηγούμαστε από στενόμυαλα προσωπικά συμφέροντα ή να παρενοχλούμαστε από κακόβουλα κράτη».

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μπορούν να βρεθούν λύσεις στα πλέον πιεστικά και σύνθετα προβλήματα μέσω της διαμόρφωσης μίας κοινής γραμμής, η οποία, όπως είπε, θα εδράζεται στην αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τον αμοιβαίο σεβασμό και το κράτος δικαίου.

Αναφερόμενος στην μάχη κατά της πανδημίας του κοροναϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως μολονότι το 2020 χάσαμε αγαπημένα μας πρόσωπα, χάθηκαν θέσεις εργασίας και οι οικονομίες ανά την υφήλιο είναι σε ύφεση, η δραστηριότητα και η προσφορά των ειδικών, των ιατρών, των νοσηλευτών, των επιστημόνων και όλων όσοι καινοτομούν αποτελεί φορέα ελπίδας. «Στην Ελλάδα, οι ειδικοί αυτοί μας επέτρεψαν να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά (από την πανδημία), να περιορίσουμε την διάδοση (του ιού) και να έχουμε σταθερά έναν χαμηλό απολογισμό όσον αφορά τους θανάτους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024