Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φλέγεται από κοροναϊό η Θεσσαλονίκη - Ο «κόκκινος» Οκτώβρης

Φλέγεται από κοροναϊό η Θεσσαλονίκη – Ο «κόκκινος» Οκτώβρης

Με την πανδημία να σαρώνει τη χώρα, η κυβέρνηση σφίγγει κι άλλο τον κλοιό και από την Παρασκευή το βράδυ τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση της κυκλοφορίας για ολόκληρη την επικράτεια. Στο κόκκινο η Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκαν το πρωί ο υπουργός Υγείας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Η πανδημία χτυπά σφοδρά την χωρά αναγκάζοντας την κυβέρνηση να πάρει νέα αυστηρότερα μετρά. Έτσι από την Παρασκευή 13 Νοέμβριου υπάρχει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη την χώρα από τις 9 το βραδύ έως τις 5 το πρωί.

Οι μόνοι λόγοι που θα μπορεί να κυκλοφορήσει οποιοσδήποτε εκτός της οικίας του είναι λόγο επείγοντος περιστατικού υγείας, εργασίας και για βόλτα κατοικίδιου ζώου.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι συνέχεις σε ολόκληρη την χώρα με στόχο να περιοριστούν οι περιττές μετακινήσεις και να περιφρουρηθεί η καραντίνα. Η μεγαλύτερη μάχη με τον κοροναϊό δίνεται τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Από περιοχή πρότυπο η Θεσσαλονίκη μέσα σε έναν μήνα μετατράπηκε στο προπύργιο της διασποράς του κοροναϊού σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο «κόκκινος» Οκτώβριος της Θεσσαλονίκης

Την 1 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη υπήρχαν μόλις 7 κρούσματα. Μια εβδομάδα μετά τα κρούσματα τριπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 25. Στις 28η Οκτωβρίου και ενώ στο τριήμερο των εορτασμών της πόλης καταγράφονται φαινόμενα συνωστισμού και πάρτι τα κρούσματα εκτοξεύονται στα 384.

Οι Θεσσαλονικείς τρομάζουν και σπεύδουν μαζικά την επόμενη μέρα για δωρεάν τεστ στις κινητές μονάδες του εοδυ. Ακολουθεί μπαράζ προειδοποιήσεων και συστάσεων. Τα κρούσματα καθημερινά μεγαλώνουν. Στις 31 Οκτωβρίου σημειώνεται ρεκόρ με 839 νέα κρούσματα. Στις 3 Νοέμβριου η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιδημιολόγων, για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα τα κρούσματα σε ολόκληρη την χώρα θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο ενώ η αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων αναμένεται να αποτυπωθεί σε περίπου 2 εβδομάδες.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024