Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία - Κρήτη: Πώς διασώθηκε μωρό από τα ορμητικά νερά

Κακοκαιρία – Κρήτη: Πώς διασώθηκε μωρό από τα ορμητικά νερά

Ένα βρέφος φυγαδεύτηκε μέσα σε ένα... καλάθι για να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά. Όσα περιέγραψε στο Livetalks η πρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, Αμαλία Κουτσαντωνάκη, κόβουν την ανάσα

Σενάριο ταινίας θυμίζουν τα όσα περιγράφει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανάληψης, Αμαλία Κουτσαντωνάκη, σχετικά με την κακοκαιρία που χτύπησε την Κρήτη.

Ένα βρέφος φυγαδεύτηκε μέσα σε ένα… καλάθι για να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά. Όσα περιέγραψε στο Livetalks η πρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, Αμαλία Κουτσαντωνάκη, κόβουν την ανάσα.

«Οι καταστροφές είναι μεγάλες. Η Ανάληψη έχει πληγεί ποικιλοτρόπως Από χθες στις 4 τα ξημερώματα, 25 αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα» λέει, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive.gr.

Η ορμή και ο απίστευτος όγκος νερού και λάσπης που «κατέβαινε» παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους! «Η οδός Αναλήψεως, από το γεφυράκι μέχρι κάτω στην παραλία δεν υπάρχει». Στη θέση της, υπάρχει ένα μεγάλο χαντάκι.

Εργασίες για αποκατάσταση ζημιών

Συνεργεία του Δήμου Χερσονήσου πραγματοποιούν εργασίες από το πρωί, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου θα γίνει καταγραφή των αυτοκινήτων που βρίσκονται στην παραλία, εντός κι εκτός νερού.

Οι πέτρες «έπεφταν» σωρηδόν ελιές ξεπατώθηκαν και δύο στύλοι της ΔΕΗ έπεσαν μέσα στο χωριό. Με την βοήθεια του ιερέα της τοπικής Ενορίας, του πατρός Γεωργίου Μηλάκη, κατάφεραν να φυγαδευτούν από τον φωταγωγό δύο οικογένειες αλλοδαπών.

Διάσωση μωρού

Σ’ εκείνο το σημείο έγινε και η διάσωση ενός μωρού, μέσα σε ένα καλάθι.

«Ήταν απίστευτα όλα αυτά που ζήσαμε χθες, δεν κοιμηθήκαμε. Όλο το χωριό ήταν στο πόδι μέχρι και τις 4 που ηρέμησαν τα νερά» είπε η κ. Κουτσαντωνάκη, που συνεχώς κάνει τον σταυρό της και ευχαριστεί τον Θεό για το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές – ήταν πραγματικά θαύμα!

Η επιχείρηση της κ. Κουτσαντωνάκη βρίσκεται στη θάλασσα. Βαθιά λαβωμένοι, συντετριμμένοι και εξουθενωμένοι, οι κάτοικοι της Ανάληψης προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους.

Η συγκλονιστική μαρτυρία της κ. Κουτσαντωνάκη:

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024