Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελαττωματικά προϊόντα : Αποζημίωση καταναλωτή για προβληματικό τηλέφωνο

Ελαττωματικά προϊόντα : Αποζημίωση καταναλωτή για προβληματικό τηλέφωνο

Μετά από καταγγελίες η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος παρέχει οδηγίες στους καταναλωτές για ελαττωματικά προϊόντα

Αν έχετε αγοράζει ελαττωματικά προϊόντα οι καταναλωτές έχουν τρεις τρόπους να κινηθούν.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας πρόσφατα έλαβε και διαχειρίστηκε καταγγελία καταναλωτή, κατά γνωστής μεγάλης πανελλαδικής αλυσίδας καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών, η οποία αφορούσε ελαττωματικό προϊόν και συγκεκριμένα κινητό τηλέφωνο του οποίου η χρήση ήταν προβληματική.

Σύμφωνα με την Ένωση, ο καταναλωτής παρήγγειλε και παρέλαβε από το κατάστημα ένα κινητό τηλέφωνο smartphone, αξίας 359,10 ευρώ, καταβάλλοντας το τίμημα των 221,90 ευρώ, λόγω εκπτωτικού κουπονιού. Από την παραλαβή του όμως και μετά, εμφανίστηκαν μια σειρά από προβλήματα για τα οποία ο καταναλωτής παραπονέθηκε στην πωλήτρια εταιρεία. Παρά το ότι υπήρξε αντικατάσταση των ελαττωματικών μερών (οθόνης κλπ.), τα προβλήματα συνεχίστηκαν και το επόμενο διάστημα.

Ο καταναλωτής απευθύνθηκε πολλές φορές στο κατάστημα, παραδίδοντας το τηλέφωνο για επισκευή και τελικά ζήτησε την αντικατάσταση του κινητού τηλεφώνου με καινούργιο, αφού, παρά τις επισκευές που έγιναν, αυτό δεν είχε την ικανοποιητική απόδοση που υποσχόταν ο κατασκευαστής. Σημειωτέον ότι η διετής εγγύηση της συσκευής είχε ήδη παρέλθει κατά το χρονικό διάστημα που η συσκευή βρισκόταν στο Τεχνικό τμήμα της εταιρείας.

Ο καταναλωτής, απευθύνθηκε άμεσα στην Ένωση και αφού επισημάνθηκε στην εταιρεία πώλησης ηλεκτρικών ειδών η προφανής παράβαση του νόμου για την προστασία των καταναλωτών και του Αστικού Κώδικα, η εταιρεία δέχθηκε να αποζημιώσει τον καταναλωτή για το ελαττωματικό προϊόν, χορηγώντας του ισόποση πίστωση για αγορά οποιουδήποτε ηλεκτρικού είδους επιθυμούσε, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση ή άλλη υποχρέωση από πλευράς του καταναλωτή.

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταγγελιών αυτής της κατηγορίας, αφορούν ελαττωματικά προϊόντα, αγγίζοντας το εντυπωσιακό ποσοστό του 62,8% των συνολικών καταγγελιών της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ελαττωματικά προϊόντα

Έτσι, σε περίπτωση που αγοράσετε ελαττωματικό προϊόν, έχετε εναλλακτικά, τα παρακάτω δικαιώματα:

  • Να απαιτήσετε, χωρίς επιβάρυνσή σας, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο
  • Να ζητήσετε μείωση του τιμήματος
  • Να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024