Ιαπωνία : Αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στη χώρα λόγω κοροναϊού
Η Ιαπωνία έχει την θλιβερή πρωτιά να καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών από όλες τις χώρες της G7.
Αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα στο υψηλότερο επίπεδο που έχουν φτάσει εδώ και περισσότερο από πέντε χρόνια, δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, με την τάση αυτή να αποδίδεται από ακτιβιστές στον οικονομικό αντίκτυπο από την πανδημία του νέου κοροναϊού, ιδιαίτερα στις γυναίκες.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της αστυνομίας, ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών τον Οκτώβριο αυξήθηκε κατά 300 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανήλθε σε 2.153, αριθμός ο οποίος είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από τον Μάιο του 2015 στην Ιαπωνία.
Οι 851 από τους αυτόχειρες του Οκτωβρίου ήταν γυναίκες, με τον αριθμό αυτό να δείχνει αύξηση κατά 82,6% από αυτόν τον ίδιο μήνα του 2019. Ο αριθμός των αυτοκτονιών ανδρών αυξήθηκε κατά 21,3%.
Οι αυτοκτονίες μειώνονταν σταθερά ως τον Ιούλιο, αλλά τότε έγινε αντιληπτός ο οικονομικός αντίκτυπος από την επιδημία της COVID-19 και οι αυτόχειρες άρχισαν να αυξάνονται, σύμφωνα με ακτιβιστές.
Αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες γυναικών
Οι γυναίκες, οι οποίες είναι πιθανότερο να απασχολούνται σε μη μόνιμες θέσεις εργασίας στους τομείς της λιανικής ή των υπηρεσιών, επηρεάστηκαν δυσανάλογα από την απώλεια θέσεων εργασίας, επισημαίνουν.
Στην Ιαπωνία η αυτοκτονία θεωρείται ανά τους αιώνες ένας τρόπος για να αποφύγει κανείς την ντροπή ή την ατίμωση.
Για πολλά χρόνια η λήψη ψυχολογικής υποστήριξης ήταν ταμπού και η Ιαπωνία έχει την θλιβερή πρωτιά να καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών από όλες τις χώρες της G7.
Ωστόσο όταν οι αυτοκτονίες κορυφώθηκαν φτάνοντας τις 34.427 το 2003, οι αρμόδιοι για την χάραξη πολιτικής στη χώρα κατήρτισαν λόγω των ανησυχιών που προκάλεσε ο αριθμός αυτός ένα περιεκτικό πρόγραμμα πρόληψης το 2007.
Μέσω ενός συνδυασμού κυβερνητικών και εταιρικών προσπαθειών, στις οποίες περιλαμβάνεται ο εντοπισμός των ομάδων που διατρέχουν κίνδυνο, η οριοθέτηση των υπερωριών και η ευκολότερη πρόσβαση σε συμβουλευτική υποστήριξη, οι αυτοκτονίες μειώθηκαν σε μόλις λίγο περισσότερες από 20.000 το 2019.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βενεζουέλα: Μητέρα και τρία παιδιά επιβίωσαν επί 11 ημέρες στα ερείπια μετά τον καταστροφικό σεισμό
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442