Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Νέα κριτήρια για την υποβολή σε τεστ για κοροναϊό, λόγω υπερφόρτωσης των εργαστηρίων

Γερμανία : Νέα κριτήρια για την υποβολή σε τεστ για κοροναϊό, λόγω υπερφόρτωσης των εργαστηρίων

Στο εξής η οδηγία προς τους γιατρούς στη Γερμανία θα είναι να υποβάλλονται σε τεστ όσοι θεωρούνται ευπαθείς και όσοι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν μολυνθεί από κοροναϊό, επειδή π.χ. ήρθαν σε επαφή με διαπιστωμένο κρούσμα ή επειδή εργάζονται σε υγειονομική δομή.

Νέα κριτήρια για την υποβολή σε τεστ κοροναϊού τίθενται σε εφαρμογή στην Γερμανία, λόγω της υπερφόρτωσης των εργαστηρίων στη χώρα.

«Όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα, τόσο δυσκολότερο θα είναι να υποβληθούν σε τεστ για κοροναϊό όλοι όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα κρυολογήματος», εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λαρς Σάαντε και επισήμανε ότι έτσι θα χρειάζονταν περισσότερα από τρία εκατομμύρια τεστ την εβδομάδα.

«Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο», τόνισε ο κ. Σάαντε και ανακοίνωσε ότι στο εξής η οδηγία προς τους γιατρούς θα είναι να υποβάλλονται σε τεστ όσοι θεωρούνται ευπαθείς και όσοι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν μολυνθεί από κοροναϊό, επειδή π.χ. ήρθαν σε επαφή με διαπιστωμένο κρούσμα ή επειδή εργάζονται σε υγειονομική δομή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, την προηγούμενη εβδομάδα και μόνο διενεργήθηκαν στην Γερμανία τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια τεστ για κοροναϊό.

Αντίθετη άποψη για το θέμα εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ και τόνισε ότι το κρατίδιο θα εξακολουθήσει να προσφέρει την δυνατότητα δωρεάν τεστ σε όλους τους πολίτες – και χωρίς συμπτώματα κοροναϊού.

«Δεν σχεδιάζουμε αλλαγή στρατηγικής», τόνισε ο κ. Σέντερ και διευκρίνισε ότι στο κρατίδιό του δεν υπάρχει για την ώρα ζήτημα υπερβολικού φόρτου των εργαστηρίων. Τον ισχυρισμό του ωστόσο αντέκρουσε η Ένωση των Πιστοποιημένων Ιατρικών Εργαστηρίων, η οποία τόνισε ότι πολλές μονάδες έχουν φθάσει ήδη στα όριά τους, ζητώντας αλλαγή στρατηγικής από την κυβέρνηση της Βαυαρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024