Wall Street : Θεαματικά αποτελέσματα… από το εμβόλιο για Dow Jones, Pfizer και BioNTech
Θεαματικά αποτελεσματικό… ήταν το εμβόλιο κατά του κοροναϊού για τον Dow Jones, ο οποίος έκλεισε με άλμα 800 μονάδων στη χθεσινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου της Wall Street, στη Νέα Υόρκη. Απογειώθηκαν επίσης οι μετοχές των εταιρειών Pfizer και BioNTech.
Σε κλίμα ενθουσιασμού μετά τις ανακοινώσεις για το «αποτελεσματικό» κατά «90%» υποψήφιο εμβόλιο εναντίον του κοροναϊού της αμερικανικής φαρμακευτικής Pfizer και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech, ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε χθες Δευτέρα με θεαματική άνοδο – έσπασε μάλιστα ρεκόρ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Wall Street -, όμως αντίθετα αυτός του τομέα της τεχνολογίας υποχώρησε.
Οι βασικοί δείκτες
Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 834,57 μονάδων (+2,95%), στις 29.157,97 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν μεγάλα ονόματα του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε αντίθετα με πτώση 181,45 μονάδων (–1,53%), στις 11.713,78 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 41,06 μονάδων (+1,17%), στις 3.550,65 μονάδες.
Απογειώθηκαν οι μετοχές
Ο τίτλος της Pfizer απογειώθηκε (+7,68%), ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψε η μετοχή της BioNTech (+13,91%).
Πηγή: ΑΠΕ
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα θεατρικά της βήματα
- Σε πόσες μέρες γίνεται η έκδοση των συντάξεων – Η προϋπόθεση για σύνταξη-εξπρές
- Σε λαϊκό προσκύνημα στο Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου η σορός του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς απάντηση στο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας τα κυβερνητικά μέτρα για τη βιομηχανία
- Παλλήνη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο 49χρονου – Τα στοιχεία που προκαλούν ερωτήματα
- Ένα βήμα πριν την καταστροφή: Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κατέληξε σε εκεχειρία με τον Τραμπ
- Στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ – Μεγάλη «μάχη» με τη Μούρθια για την πρόκριση στους τελικούς του FIBA Europe Cup
- Οι «Άγγελοι του Τσάρλι» ξανασυναντιούνται – 50 χρόνια μετά, η κοινή μάχη με τον καρκίνο και ο φεμινισμός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442